Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca opet na vrhu

52. hat-trick nevjerojatnog Messija: Sva tri gola zabio iz prekida, čak dva iz ''slobodnjaka''

Nogometaši Barcelone pobijedili su Celtu Vigo s 4-1 (2-1) u dvoboju 13. kola španjolskog prvenstva na Camp Nou, a Lionel Messi postigao je još jedan hat-trick s dva gola iz slobodnih udaraca te jednim postignutim iz jedanaesterca.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Svoj 52. hat-trick u karijeri, a 34. u utakmicama španjolskog prvenstva Messi je započeo u 23. minuti, kad je realizirao kazneni udarac dosuđen nakon igranja rukom braniča Celte Aidooa. Gosti su se nakratko vratili u ravnotežu u 42. minuti, kad je Olaza iz slobodnog udarca svladao Marc-Andrea ter Stegena.

No, tako je samo izazvao Messija koji je u sučevom dodatku prvog dijela pogodio prvi od dva ''slobodnjaka'', ovaj s 25 metara udaljenosti. U trećoj minuti nastavka, sa slične pozicije, samo koji metar bliže vratima, Argentinac je pogodio gotovo identično mjesto. Gostujući vratar Ruben Blanco se još jednom ispružio koliko je mogao, ali nije uspio zaustaviti loptu.

gol expired Modrić pokazao zašto je potreban Realu: Dirigirao i asistirao u uvjerljivoj pobjedi divider

Konačnih 4-1 u 85. minuti postavio je Sergio Busquets, svojim prvim pogotkom za Barcelonu nakon dvogodišnjeg posta.

Ivan Rakitić je ostao na Barceloninoj klupi za pričuve.

Uvjerljivom pobjedom Barcelona je došla na vrh ljestvice sa 25 bodova, koliko ima i drugoplasirani Real Madrid, ali uz lošiju gol-razliku. Treći je Real Sociedad s 23 boda. Celta je ostala na 18. mjestu u zoni ispadanja.

Nogometaši Real Madrida uvjerljivo su s 4-0 (3-0) slavili na gostovanju kod Eibara, a kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu i bio asistent kod četvrtog pogotka.

gol expired Atraktivne ring djevojke zabljesnule na spektaklu u zagrebačkoj Areni divider

Real je u razmaku od 12 minuta postigao prva tri pogotka, dva iz kaznenih udaraca. Karim Benzema je pogodio za 1-0 u 17. minuti. U 20. minuti je prvi kazneni udarac realizirao Sergio Ramos, a drugi u 29. minuti Benzema. Konačnih 4-0 postavio je Valverde u 61. minuti udarcem s ruba kaznenog prostora na dodavanje Luke Modrića.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider