Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dva glavna kandidata

Favorit navijača i nekih igrača Barce otpao za mjesto trenera!

Radio Catalunya je objavio kako je Jorge Sampaoli otpao kao kandidat za mjesto novog trenera Barcelone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Barceloni traje potraga za novim trenerom koji će naslijediti Luisa Enriquea. Podsjetimo, trener Barce objavio je nedavno kako na ljeto napušta Camp Nou bez obzira osvojio li ove sezone trostruku krunu ili ostao bez ijednog trofeja.

Jedno je ime čini se otpalo s popisa mogućih nasljednika. To je favorit navijača Jorge Sampaoli koji je u svim anketama u medijima bio apsolutno najbolje plasiran. Trener Seville najvjerojatnije ostaje u glavnom gradu Andaluzije. Navodno je odlučio produžiti ugovor što je bila i jasna poruka čelnicima Barce. No moguće je i da argentinski stručnjak na kraju završi u Serie A gdje ga na klupi žele vidjeti sva tri talijanska velikana – Juventus, Inter i Milan.

Sampaoli je dobro kotirao za nasljednika Enriquea. Zaostajao je tek nekoliko bodova za Barcom s puno slabijom momčadi i gurao je u Ligi prvaka. No sigurno mu u prilog ne ide što je sa Sevillom ispao od Leicestera. Argentinac je u sjajnim odnosima i s gazdama Barcine svlačionice Messijem i Mascheranom, pa je po mnogima bio kandidat broj 1.

No stvari su se promijenile i sad su u prvi plan opet došli Enriqueov pomoćnik Juan Carlos Unzué i trener Athletic Bilbaa Ernesto Valverde. Prvi je Bask po rođenju, a drugi je tamo odgojen pa je dobio pravo prvo zaigrati u dresu Athletica, a potom ga i voditi u dva navrata.

Unzue je omiljen među igračima, no Valverde je puno iskusniji i već je bio favorit za trenera Barce prije nego što je stigao Luis Enrique. Obojica su krajem 80-ih igrali za Katalonce i poznaju klub. Dionice će Valverdeu sigurno porasti ako za vikend zaustavi Real Madrid, dok će Unzue profitirati ukoliko Barca ovu sezonu završi obranom naslova prvaka ili pak osvajanjem Lige prvaka.

Unzue je bio trener vratara u doba Rijkaarda i Guardiole i njegov izbor bi bio nastavak politike pružanja šansi pomoćnicima i trenerima u klubu. Guardiola, pokojni Vilanova, Luis Enrique…sve su to proizvodi Barce, baš kao i Unzue, no Valverde je trener po guštu čelnika kluba. Do lipnja ima još dosta vremena i vidjet ćemo hoće li se još netko umiješati u ovu bitku ili će pak netko otpasti. Ako je Sampaoli uopće do kraja otpao.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider