Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Rusija na obzoru: Brozović junak, Perišić napravio glupost, lijevi bok najveći problem

Junak utakmice svakako je Marcelo Brozović koji je dvama golovima riješio ogled i poslao poruku u smjeru Milana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedi se ne gleda u zube, ali mora se reći da je Hrvatska dosta teško došla do nova tri boda. Ostvarena je pobjeda koja bi se u nastavku kvalifikacija mogla pokazati ključnim ulovom. Sada izgleda sve puno lakše, ruske stepe se čine puno bliže nego prije ove utakmice, ali daleko od toga da je sve riješeno.

Junak utakmice svakako je Marcelo Brozović koji je dvama golovima riješio ogled i poslao poruku u smjeru Milana. Ovom partijom pokazao je da su ga u Interu u posljednje vrijeme nepravedno zapostavljali.

Island je tvrd orah

Kako se i očekivalo, Island se pokazao tvrdim orahom. U prvom poluvremenu gosti su bili ravnopravni, u nekim periodima čak i bolji. Island je bolje otvorio utakmicu, curilo je po lijevom hrvatskom boku, Pivarić i Vida u dva-tri navrata opasno su zaplivali, ali u nogometu je najvažnije zabiti, jer šanse i polušanse se ne broje.

Brozović je otvorio Islanđane odmjerenim nakon duplog pasa s Rakitićem, koji mu je majstorski ostavio loptu. Islanđani se nisu pokolebali, nastavili su igrati kao da se ništa nije dogodilo, Subašić je imao jednu odličnu intervenciju, no i Hrvatskoj se otvorilo više prostora pa je lakše dolazila do gola gostiju. Da je Perišić zabio jednu od one dvije šanse, nastavak utakmice bio bi puno lakši. Bilo bi vjerojatno dosta lakše i da je talijanski sudac Rocchi pokazao drugi žuti karton Elmaru Bjarnassonu kod onog opasnog starta.

Kako god, Hrvatska je vodila, ali nije izgledala bajno. Izbornik Čačić očito je zaključio da u nastavku mora nešto promijeniti pa je na poluvremenu umjesto Kovačića uveo najboljeg hrvatskog igrača Luku Modrića. No, u početnim minutama drugog dijela situacija na travnjaku nije se u mnogome promijenila. Hrvatska i dalje nije uspijevala nametnuti svoju tradicionalnu pas igru, što zbog lošeg travnjaka što zbog agresivne igre gostiju.

Jeste li zadovoljni pobjedom Hrvatske protiv Islanda?

Ukupno glasova:

Islanđani ''namirisali'' najslabiju kariku Hrvatske

Islanđani su dobro parirali Hrvatima i konstantno prijetili, najviše po svojoj desnoj strani. Očito su „namirisali“ da je lijevi bok najslabija karika hrvatske momčadi. Ta je pozicija već godinama rak-rana hrvatske reprezentacije, klasnog lijevog beka Hrvatska nema još od Roberta Jarnija. Najviše brine što se na obzoru i dalje ne vidi barem približan nasljednik.

Sredinom drugog dijela Hrvatska je pojačala ritam i stvorila tri šanse u nizu preko Modrića, Perišića i Vide. Lopta nije htjela u mrežu, a mora se priznati i da je islandski vratar bio na visini zadatka. I prije nego što je Brozović zabio drugi pogodak u samoj završnici, Hrvatska je mogla riješiti utakmicu da su Perišić i Mandžukić bili realizatorski raspoloženiji.

Zasluženo slavlje i vrijedna tri boda

Perišića nije išao gol pa ga je to vjerojatno učinilo nervoznim u završnici utakmice. Nervozu je iskazao nesmotrenim startom u posljednjim sekundama utakmice zbog kojeg je dobio crveni karton i neće igrati protiv Ukrajine u ožujku iduće godine. Bit će to veliki hendikep za Hrvatsku.

Hrvatska nije odigrala neku dojmljivu partiju, ali ipak je bila bolja od Islanda, stvorila je više izglednijih šansi i zasluženo je slavila. Hrvatska u Belfast odlazi mirna i rasterećena, jer cilj je ostvaren, „vatreni“ će na zimski raspust otići će s prvog mjesta u skupini.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider