Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bayernova vruća klupa

Rummenigge opet žestoko izribao Kovača: Otkrio čime ga je najviše razočarao i što mora napraviti

Glavni izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge poslao je jasnu poruku treneru Niki Kovaču…

Galerija Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač slavi gol (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge, Jupp Heynckes i Uli Hoeness (Foto: AFP) +4 Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP)

Rummenigge opet prijeti Kovaču. Nakon što je nedavno upozorio Kovača da na Bayernovoj klupi nitko nije siguran, Rummenigge je ovaj put u nedjeljnom intervju za Bild precizirao što očekuje od hrvatskog stručnjaka, odnosno što sigurno neće tolerirati.

Treba naglasiti da je intervju izišao prije Bayernove nedjeljne utakmice s Nürnbergom. Bavarci su s pretposljednjom momčadi lige odigrali tek neriješeno i na taj su način propustili prvu meč-loptu za obranu naslova prvaka. Da je intervju izišao poslije utakmice, tko zna što bi Rummenigge rekao.

"Nema euforije"

„Podigli smo se u drugom dijelu prvenstva. Bayern u domaćem prvenstvu postiže osjetno bolje rezultate nego jesenas. Prvi smo na ljestvici, no nisam u euforiji. Još ništa nije gotovo, naslov prvaka tek treba osvojiti“, kazao je Rummenigge, koji kao da je naslutio što bi se moglo dogoditi u Nürnbergu, gdje se Bayern izvukao kroz iglene uši.

Dramatičan sukob u Bayernu: Kovač u opasnosti, lomi se preko njegovih leđa Karl-Heinz Rummenigge, Jupp Heynckes i Uli Hoeness (Foto: AFP) Hasan Salihamidžić i Uli Hoeness (Foto: AFP) Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeness (Foto: AFP) +3 Uli Hoeness (Foto: AFP)

Naime, domaćin nije realizirao jedanaesterac za pobjedu u finišu utakmice. Bayern je iznenađujuće remizirao, no povećao je prednost na dva boda s obzirom na to da je Borussia Dortmund izgubila u ruhrskom derbiju sa Schlakeom.

U posljednja tri kola Bavarcima treba sedam bodova za sigurnu obranu naslova. Kako igra i izgleda Borussia Dortmund, lako je moguće da im neće trebati ni toliko. Kad se podvuče crta, može se reći da će Bayern najvjerojatnije osvojiti prvenstvo više zahvaljujući nespretnosti i luzerskom mentalitetu Borussije nego nekoj svojoj dojmljivoj igri.

Duga noć na Allianz Areni

Kalle je otkrio koja je utakmica ove sezone najviše uzrujala čelnike Bayerna.

„Nesumnjivo remi (3:3) s Düsseldorfom u Münchenu.“

Nakon te utakmice dugo se u noć razgovaralo na Allianz Areni. Implikacije su bile duboke, napose financijske.

„Bayern je bio peti na ljestvici nakon te utakmice, a to si naš klub jednostavno ne smije dopustiti. S budžetom koji imamo, moramo svake sezone igrati u Ligi prvaka. Bilo je to negativno iskustvo, ali izvukli smo pouke.“

Geneza Bayernovih problema: Kako je bavarski div postao europski patuljak Niko Kovač i Hasan Salihamidžić s igračima Bayerna (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) Niko Kovač (Foto: AFP) +7 Niko Kovač i Robert Lewandowski (Foto: AFP)

Rummenigge je uvjeren da Allianz Arena već 2021. opet može biti domaćin finala Lige prvaka. Međutim…

„Pitanje je može li Bayern ući u finale kao što je to bilo 2012., kada smo posljednji put bili domaćini.“

"Sljedeće sezone to se ne smije dogoditi"

Jedan od dvojice čelnih ljudi Bayerna, drugi je predsjednik Uli Hoeness, izrijekom je kazao što će za Kovača biti ključno da bi opstao na klupi najtrofejnijeg njemačkog kluba.

„Sljedeće sezone ne bismo smjeli tako rano ispasti iz Lige prvaka. Pretrpjeli smo veliki financijski gubitak. Još je veći udarac za naš imidž, ali i cijele Bundeslige. Dogodilo se, no sljedeće sezone ne smije se dogoditi.“

Unatoč tomu što Bayern može osvojiti domaću dvostruku krunu, posrtaj u Ligi prvaka očito je duboko razočarao Rummeniggea. To je najviše utjecalo na njegovo mišljenje o Kovaču.

Užasavajući scenarij za Real: Do jučer nemoguće, a sada sasvim moguće Barcelona slavi naslov prvaka (Foto: AFP) Ivan Rakitić slavi naslov (Foto: AFP) Lionel Messi (Foto: AFP) +6 Lionel Messi i Pep Guardiola (Foto: AFP)

„Ono što nas je doista pogodilo bilo je rano ispadanje iz Lige prvaka. Uz veliki napor ostvarili smo vrlo dobar rezultat u Liverpoolu, a onda smo u drugoj utakmici igrali previše kukavički i bezdušno. Da smo protiv Liverpoola igrali s jednakim duhom kao nedavno protiv Borussije Dortmund, koju smo pobijedili s 5:0, mogli smo sada biti u polufinalu Lige prvaka“, s osjetnom gorčinom kazao je Rummenigge, koji je ponovno odbio decidirano reći hoće li Kovač ostati na klupi Bayerna, što je prilično simptomatično.

"U Bayernu je pritisak pravilo"

Na pitanje hoće li Kovač biti posljednjih trener u njegovoj eri na mjestu glavnog izvršno direktora, Rummenigge je maglovito uzvratio:

„Moj mandat traje još dvije i pol godine. Svima nam je u interesu da postoji kontinuitet na mjestu šefa stručnog stožera jer kad god bismo to imali, imali smo i dobre rezultate. To je ono što želim Kovaču.“

Uočljivo je da Rummenigge nije izrazio više od pukih želja. Rečenica mu je pogodbena. Jasno je što želi reći: opstat će ako zadovolji. Ponovio je svoj stav koji je iznio prije nekoliko tjedana.

„Dobro je poznato koliko traje Kovačev ugovor (do 2021.) Opet ću reći: u Bayernu nitko nije siguran, svi znaju što moraju isporučiti. Ovdje je pritisak pravilo. Oduvijek je tako u Bayernu“, zaključio je Rummenigge.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider