Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hrvat stigao iz alavesa

Smjena u fenjerašu: Rudeš ima novog trenera

Bivši izbornik mladih hrvatskih reprezentacija pokušat će spasiti zagrebačkog prvoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački prvoligaš NK Rudeš objavio je da Inaki Alonso više nije trener posljednje momčadi domaćeg prvenstva.

Alonso je najpoznatiji po svojedobnom izbacivanju Real Madrida iz Kupa kralja s Real Unionom, a velikane je zaustavljao i u Hrvatskoj: na Poljudu je njegov Rudeš pobijedio Hajduk 3:2, dok je s Dinamom odigrao 1:1 u Kranjčevićevoj. 

S Rudešom je u 20 utakmica ostvario dvije pobjede i šest remija, a 12 puta je izgubio. Rudeš je s 12 bodova uvjerljivo zadnji na tablici s pet bodova manje od Istre. U kupu je bio uspješniji; dogurao je do četvrtfinala izbacivši Slaven Belupo, ali na sljedećoj prepreci je s 2:1 izgubio od Lokomotive.

Iako rezultati nisu bili dobri, Alonsu se mora priznati da je njegov Rudeš nastojao igrati moderan i atraktivan nogomet. 

Njega će zamijeniti Dinko Jeličić koji stiže iz Alavesa, španjolskog prvoligaša s kojim Rudeš surađuje, gdje je zadnjih godinu dana bio šef odjela za metodologiju Alavesove škole nogometa. Bio je i dvije godine u Iranu.

''Novi trener NK Rudeša tri puta zaredom osvajao je titulu državnog prvaka sa Dinamom U19, te osim što je bio član NK Sesvete i kasnije NK Novigrad, Dinko Jeličić bio je i izbornik mlade Hrvatske reprezentacije (U19 i U20). Sa reprezentacijom U19 osvojio je peto mjesto na Europskom prvenstvu u Estoniji 2012, a sa U20 prošao je do osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2013. godine.

Također, sudjelovao je u mnogobrojnim nogometnim kampovima kao trener ekipa SAD-a, Australije te Bosne i Hercegovine, što je uvelike pridonijelo njegovu međunarodnom iskustvu'', predstavio je Rudeš na svojim stranicama novog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider