Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uraganski

Čudesni preokret Reala u zadnjim minutama: Bayern šokiran, Kraljevski klub u finalu Lige prvaka!

Real Madrid je eliminirao Bayern i spriječio njemačko finale Lige prvaka.

Galerija Joselu Joselu Davies zabio Realu Alphonso Davies

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s ukupnih 4:3 se plasirao u finale najprestižnijeg klupskog natjecanja.

Tako ćemo 1. lipnja u borbi za naslov prvaka Europe na Wembleyju imati sudar Borussia Dortmund - Real Madrid.

Pogodak je za Bavarce dao Alphonso Davies (68), ali je pobjedu i finale Realu donio dvostruki strijelac Joselu (88, 90+1).

Luka Modrić je igrao od 69. minute za Real i uspio je doći do svojeg šestog finala Lige prvaka, dok trener Bavaraca Thomas Tuchel ipak nije postao prvi koji bi vodio čak tri kluba u finalima Lige prvaka.

Real je čudesnim preokretom s dva gola u zadnjim minutama uspio još jednom izboriti finale Lige prvaka. Bayern je vodio s 1:0 do 88. minute i nevjerovatne pogreške vratara Manuela Neuera, a nakon toga su šokirani Bavarci primili još jedan gol. Sve je zapravo sličilo na veliko finale Lige prvaka 1999. kada je Bayern od Manchester Uniteda također izgubio s 2-1 nakon što je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću od 1:0.

Neuer spašavao Bayern pa loše reagirao kod gola za 1:1

Dani Carvajal vratio se u početnu postavu Real Madrida za susret s Bayern Münchenom i to je bila jedina promjena koju je napravio Carlo Ancelotti.Na strani Bayerna, Thomas Tuchel odlučio je staviti mladog Aleksandra Pavlovića, koji je prošlog tjedna proslavio 20. rođendan, umjesto Leona Goretzke u vezni red uz Konrada Laimera. U središnju obranu uz Engleza Erica Diera vratio se i Nizozemac Matthijs de Ligt, kojeg nije bilo u prvoj utakmici na Allianz Areni u Münchenu, a zaigrao je Serge Gnabry je dobio prednost pred iskusnim Thomasom Müllerom.

Pravo je čudo kako Real nije poveo u 13. minuti kada je udarac Viniciusa Juniora vratar Manuel Neuer skrenuo u stativu, a na odbijenoj lopti bio je Rodrygo, no Neuer je opet obranio.

U 28. minuti Harry Kane je napravio pomalo neočekivan, ali vrlo precizan volej s 15-metara, ali vratar Reala Andrij Lunin to zaustavlja sa sjajnom obranom. U 39. minuti i treća velika obrana Neuera koji je zaustavio opasan i precizan udarac iskosa Viniciusa.

Bilo je to sve u prvom dijelu, koje nije bilo nezanimljivo, ali je dojam da su obje momčadi bile "pod ručnom".

Drugi dio je krenuo prilikom Alphonsa Daviesa, čiji je šut klizećim startom pokušao blokirati Nacho, a lopta je otišla tik iznad grede. U 55. minuti još jednom je prošao Vinicus, ubacio do sunarodnjaka Rodryga, no šut Brazilca je tek "liznuo" vratnicu. Još jednom je pokušao Rodrygo iz slobodnog udarca, ali Neuer je obranio, kao i opasan šut Vinicusa nakon solo-prodora.

Joselu heroj Madriđana

I onda, kada se činilo da je Kraljevski klub nadmoćniji, Bayern je poveo iz kontre. Kane je promašao Daviesa, a Kanađanin iskosa s desetak metara pogađa suprotni kut. U 73. minuti Real je izjednačio, ali VAR je poništio gol da bi u završnici Ancelotti ubacio sve svoje napadače u igru.

Upravo je zamjena Joselu izjednačio rezultat nakon velike pogreške Neuera u 88. minuti. Vinicus je uputio nejaki udarac koji je pogodio u glavu iznenađenog vratara, kome je lopta ispala, a Joselu je pritrčao i lako sproveo u mrežu. U 91. minuti uslijedio je potpuni preokret, a nakon duge akcije Reala ubacio je Ruediger, a Joselu u sredini neometan zabio još jedan gol. Taj gol je provjeravao VAR, a pozitivnu odluku Bernabeu je dočekao u ekstazi.

REAL MADRID - BAYERN 2:1

Strijelci: 0:1 Davies (68), 1:1 Joselu (88), 2:1 Joselu (90+1)

Pred 83.000 gledatelja na stadionu Bernabeu sudio je Poljak Marciniak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider