Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Pišala se krv u Rovinju"

Dinamov šampionski pohod: Jedna nedavna katastrofa ispala je najbolja stvar koja im se dogodila

Dinamo je zakucao Rijeku na Rujevici i gotovo sigurno će obraniti naslov prvaka.

Sa četiri boda prednosti i boljim međusobnim omjerom u odnosu na drugoplasiranu Rijeku Dinamo čeka posljednja tri kola SuperSport HNL-a.

To je donedavno bilo nezamislivo, s obzirom na brojne probleme koji su proteklih mjeseci pratili momčad Sergeja Jakirovića.

U podcastu Utakmicu po utakmicu su ovako to komentirali:

"Ispadanje od PAOK-a je najbolje što se Dinamu moglo dogoditi ovog proljeća, jer nakon toga je Jakirović odlučio promijeniti formaciju i krenuo je taj niz od devet pobjeda zaredom. To je sve razlog tome što su napokon počeli trenirati, jer oni nisu od početka imali jedan tjedan mira da nadoknade onu utakmicu s Varaždinom. Kad si ti dobio mir, mogao si uigravati novu formaciju i nakon toga je sve krenulo na bolje", rekao je Mateo Pukšar, a Ivan Ljubić se nadovezao:

"Mnogo toga je dobrog posijano u Rovinju tijekom zimskih priprema. Tamo se, što se kaže, pišala krv i energetski je momčad pripremljena. Na planu kondicije i fizičke spreme su napravili fantastične stvari, baš u Rovinju gdje se često isticalo da se ide luđački."

Igor Ćurković je htio naglasiti:

"Širina je glavna stvar Dinama. Ljudi dosta podcjenjuju širinu Dinama, a Dinamu je treći vratar s početka sezone, Nevistić, ispao junak sezone. Njihov desni bek je bolji lijevi bek od pola HNL-a. Takva koncentracija kvalitete im jamči da mogu dobiti utakmicu u kojoj imaju manji xG od jedan."

Cijela nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider