Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poznato ime

Pojačava se hrvatska kolonija u Šahtaru: Brončani Vatreni je novi pomoćni trener

Mario Stanić je posljednji posao imao u Hajduku kao savjetnik predsjednika za sport.

Igor Tudor i Mario Stanić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Raste hrvatska kolonija u Šahtaru. Nakon što je doveo Marina Pušića na mjesto trenera prve momčadi, sportski direktor Darijo Srna posegnuo je za još jednim Hrvatom.

Radi se o Mariju Staniću, legendarnom Vatrenom koji je dobio posao pomoćnog trenera u stožeru prve momčadi.

Nakon što je okačio kopačke o klin, čak devet godina je radio kao skaut za Club Brugge, a posljednji posao mu je bio u Hajduku gdje je obnašao ulogu savjetnika za sport.

Nominalno je bio prvi čovjek za sportsku poliku na Poljudu, a funkciju sportskog direktora imao je Ivan Kepčija. U jednogodišnjem mandatu na Poljudu smijenio je trenera Damira Burića i na polusezoni doveo Igora Tudora najavivši borbu za prvo mjesto, no Bijeli su pali s drugog na peto mjesto prvenstvene tablice.

Tudor se nije dugo zadržao na Poljudu, prihvatio je ponudu Juventusa za mjesto pomoćnog trenera u stožeru Andrea Pirle, a za njegova nasljednika Stanić i Kepčija su odabrali Harija Vukasa.

Ni on nije uspio razdrmati momčadi, a s dolaskom novog predsjednika Lukše Jakobušića otpisani su Stanić, Kepčija i Vukas.

Dodajmo kako je Stanić bio dio slavne generacije Vatrenih koja je 1998. godine osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu Francuskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider