Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pa je li ovo realno?

Podatak koji će posebno zaboljeti Hajduk i njegove navijače: Drugu sezonu zaredom ponavlja se isto!

Hajduk će sezonu završiti na trećem mjestu, to je sad potpuno jasno.

Hajdukov domaći poraz od Dinama (Foto: Vojko Bašić/Cropix)

Ni prije ovog vikenda nije bilo posebnih nedoumica oko toga na kojem će mjestu Hajduk završiti sezonu.

Možda se kod Osječana, nakon trijumfa na Poljudu prije tjedan dana, pojavila nekakva nada da bi mogli do kraja sezone prestići Splićane, ali ako je i bilo kakvih ozbiljnih ambicija u gradu na Dravi po tom pitanju, one su se ove subote ugasile poslije pobjede Hajduka u Koprivnici, kojoj je prethodio domaći poraz Osijeka od Istre 1961.

Treće mjesto rezervirano je za Hajduk, to je ono s čime se moraju pomiriti u sezoni koju je bivši predsjednik Lukša Jakobušić označio kao all-in, u kojoj su dovedeni mnogi igrači, navijači zahtijevali naslov prvaka, a sve skupa završilo fijaskom i oproštajem od trofeja već početkom travnja.

Hajduk izgubio 40 posto utakmica na Poljudu

Nije prvi put da se dogodio rezultatski krah, ali navijači Hajduka mogu posebno žaliti zbog činjenice da se naslov prvaka izgubio na - Poljudu.

Poražavajuće zvuči podatak da su Splićani na Poljudu upisali čak šest poraza u dosad 15 odigranih utakmica. Već duže vrijeme Poljud nije neosvojiva utvrda, ali šest izgubljenih domaćih prvenstvenih utakmica u sezoni nešto je što Hajduk ne pamti.

To se automatski odrazilo i na bodovni saldo kod kuće, gdje Hajduk ima osvojenih 27 bodova, puno manje nego takmaci za titulu - Rijeka (41) i Dinamo (38).

U gostima je pak sasvim druga priča. Hajduk je, uz Dinamo, osvojio najviše bodova na strani, po 31, dok ih je Rijeka izvan svoje Rujevice uzela 30.

Drugu sezonu zaredom naslov izgubljen kod kuće

Ako ste mislili da je ovakav bodovni omjer kod kuće i u gostima nekakva iznimka što se tiče Hajduka, prevarili ste - identično je bilo i lani.

Dinamo je prošlu sezonu bio prvak s 10 bodova prednosti u odnosu na Hajduk, a ta je razlika ostvarena na Maksimiru. U domaćim utakmicama Zagrepčani su osvojili 50 bodova, Splićani 40, dok je gostujući učinak bio poravnat (31:31).

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider