Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postoji kvaka

Pochettino predao listu želja: Četiri igrača na meti, poznati nogometni "škrtac" na potezu

Pochettino je na odmoru i čeka što će napraviti klupska uprava.

Galerija Tanguy Ndombele (Foto: AFP) Nicolo Zaniolo (Foto: AFP) Donny van de Beek (Foto: AFP)

Mauricio Pochettino trenutno se nalazi na odmoru u Barceloni, gradu u kojem je proveo ukupno 12 godina kao igrač i trener Espanyola.

Prema pisanju Guardiana, Pochettino se ne planira vratiti u London do početka priprema 8. srpnja, a u međuvremenu čeka što će napraviti klupska uprava na čelu s predsjednikom Danielom Levyjem.

Guardian piše da im je predao listu želja s četiri imena: Lyonov Tanguy Ndombele, Romin Nicolo Zaniolo, Ajaxov Donny van de Beek i Fulhamov Ryan Sessegnon.

Pochettino je jasno dao do znanja da, nakon što Spursi u posljednja dva prijelazna roka nisu doveli nikoga, očekuje renovaciju momčadi te da bi u suprotnom čak mogao otići s klupe.

Hoće li Levy napokon odriješiti kesu?

Predsjednik Levy na glasu je kao tvrd pregovarač, ali i ''škrtac'', racionalan poslovni čovjek koji ne otvara novčanik samo tako. Tako će vjerojatno biti i ovoga ljeta, pogotovo jer na naplatu stižu računi za novi stadion.

Ključ prijelaznog roka tako će biti sudbina Christiana Eriksena. Sjajni veznjak je za danski Ekstra Bladet rekao da ''želi isprobati nešto novo'' te da se nada da će ''ovoga ljeta doći do dogovora''.

Eriksenu istječe ugovor sljedećeg ljeta, a nema naznaka da će potpisati novi. Tako će ljetni ili eventualno sljedeći zimski prijelazni rok Tottenhamu biti zadnje prilike da unovče izvrsnog playmakera.

Levy Eriksena zasigurno neće pustiti za manje od 100 milijuna eura, a s tim novcem mogao bi financirati nove igrače. Svi igrači s Pochettinove liste želja su mladi, ali i poprilično skupi – vidjet ćemo što može izvesti Levy i koliko želja može ispuniti svom treneru.

Pochettinova lista želja

Tungay Ndombele – 22 godine, vrijednost 65 milijuna eura po Transfermarktu

Donny van de Beek – 22 godine, 40 milijuna eura

Nicolo Zaniolo – 19 godina, 40 milijuna eura

Ryan Sessegnon – 19 godina, 35 milijuna eura

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider