Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tvrdili su drugačije

Petorica Hrvata htjela pobjeći iz Grčke u Italiju: Otkrio ih detalj o kojem nisu razmišljali

Petorica Hrvata naumila su pobjeći brodom u talijanski Bari, ali nisu imali opravdan razlog boravka u Grčkoj.

Galerija Grčka Privedeni navijači Neredi u Grčkoj +5 Privedeni navijači

Načelnik glavnog stožera grčke policije vodit će internu istragu o događajima u Ateni, gdje je u sukobu članova navijačkih skupina uoči dvoboja AEK - Dinamo u kvalifikacijama za nogometnu Ligu prvaka smrtno stradao 29-godišnji navijač domaće momčadi.

Istraga bi se trebala baviti propustima grčke policije koja nije spriječila dolazak Dinamovih navijača u Atenu, iako su je o tome upozorili hrvatski i crnogorski kolege najmanje dva dana unaprijed.

Jutro nakon nereda Pritužba grčkog fotoreportera: "Policija je prvo isprala dokaze pa ih onda tražila" divider

Grčka policija tek je nakon sukoba počela raditi svoj posao. Tako se tijekom utorka dogodilo još uhićenja. Na granici s Albanijom privedeno je sedmero Hrvata, no bilo je i pogrešnih uhićenja.

U jednoj takvoj akciji policija je privela devetoricu hrvatskih državljanina, no brzo ih je pustila jer se radilo o turistima, a ne pripadnicima Bad Blue Boysa.

Petorica htjela brodom u Italiju

No uspješna je bila akcija na moru. Petorica Hrvata naumila su pobjeći brodom u talijanski Bari, a nisu imala opravdan razlog boravka u Grčkoj. Prema pisanju grčkih medija, rekli su kako su došli u Grčku turistički, no policiji je bilo čudno što nemaju nikakvu prtljagu pa ih je to i otkrilo.

Kako javlja ERT, petoricu Hrvata uočili su lučki stražari u luci Igoumenitsa dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju.

Petorica Hrvata su privedena u zgradu sjedišta policije u Tesprotiji, a istraga je pokazala da su sudjelovali u ubilačkom pohodu ispred stadiona AEK-a, prenosi grčki portal protothema.gr

Nakon toga su uhićenje petorice hrvatskih državljana, u dobi od 25, 41, 29, 25 i 31 godinu jučer navečer izvršili su službenici Sigurnosnog ureda Središnje lučke kapetanije Igoumenitsa.

U kontroli obavljenoj unutar luke nad osobama koje su namjeravale putovati brodom za luku Bari u Italiji, utvrđeno je da ne mogu opravdati razlog i trajanje boravka u zemlji, a uz to su izjavili da su bili na odmoru u Grčkoj i da se u svoju zemlju vraćaju bez ikakve prtljage.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider