Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju
Nogomet
kakva majstorija

Pele tvrdi da je ovo njegov najbolji gol u životu: TV prijenosa nije bilo, ali ipak ga možemo vidjeti

Legendarni Brazilac Pele zabio je neke od najljepših pogodaka u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Edson Arantes do Nascimento zove se možda i najveći nogometaš svih vremena. Naravno, svako vrijeme nosi svoje najbolje igrače, ali Pele će to jasno i glasno reći za sebe bez trunke skromnosti. Za to mu pravo daju tri osvojena naslova svjetskog prvaka s Brazilom (1958., 1962. i 1970.), dva naslova prvaka svijeta sa Santosom te šest titula brazilskog prvaka tijekom 60-ih godina, kada je ta liga bila možda i najjača na svijetu.

Naravno, tu je i više od tisuću pogodaka koje zabio. Među njima ima stvarno legendarnih poput onog iz finala Svjetskog prvenstva 1958. kada je kao 17-godišnjak zabio protiv domaćina Švedske. Prodao je tzv. sombrero domaćem braniču i zabio pogodak.

gol expired Gattuso i Gascoigne igrali su zajedno; anegdote su pravo ludilo: "Po*rao mi se u čarapu!" divider

No sam je Pele u jednoj TV emisiji rekao da mu to nije najljepši gol iako je sigurno važniji. On tvrdi da se taj pogodak dogodio godinu kasnije u Sao Paolu protiv tamošnjeg Juventusa. Nažalost, na toj utakmici nije bilo TV prijenosa, a i mnoge druge majstorije Pelea i Brazilaca ostat će samo legenda zbog velikog požara koji je zahvatio arhivu tamošnje nacionalne TV kuće.

No kad su čuli Peleove riječi, skupina entuzijasta prije nekoliko godina išla je provjeriti je li taj pogodak baš tako izgledao i dobili su potvrdu svjedoka. Pele je izveo trostruki sombrero i potom zabio glavom! Računalnom animacijom rekonstruirali su taj pogodak brazilskom Juventusu da ga cijeli svijet može doživjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider