Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo je za film

Gattuso i Gascoigne igrali su zajedno; anegdote su pravo ludilo: "Po*rao mi se u čarapu!"

Šteta što je ovo partnerstvo iz raja trajalo tako kratko.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gennaro Gattuso ostao je zapamćen kao borac i trkač, klasični pitbull u sredini terena. Većinu karijere, čak 13 godina, proveo je u Milanu, ali vrlo su zanimljivi njegovi počeci, iskustva koja su ga pretvorile u takvog igrača i kultnu ličnost.

Profesionalnu karijeru počeo je u Perugiji, ali pravu priliku dobio je na vrlo neobičnom mjestu – u Glasgow Rangersima. Menadžer škotskog velikana Walter Smith ljeta 1997. bio je u ''šopingu'' po Italiji, a među igračima koje je doveo u Škotsku bio je i 19-godišnji Gattuso, kojeg je zamijetio na jednom U-19 turniru.

Škotski nogomet savršeno je odgovarao Gattusu, koji kao da je potekao u sivilu i kiši glasgowskog brodogradilišta, a ne u pitoresknim krajevima južne Italije.

Vrlo zanimljiva momčad Rangersa

"Obožavam britanski stil nogometa. Trči se maksimalno 90 minuta i muški se starta. Ako tako startaš u Italiji, igrač se žali sucu. Škoti to ne rade", rekao je Rino.

gol expired Jednom od najomraženijih klubova svijeta prijete "kolosalni financijski gubici": Kraj zvjezdanog legla? divider

Rangersi su tada imali vrlo zanimljivu momčad; bio je tu veliki Danac Brian Laudrup, ali i neponovljivi Paul Gascoigne. Gazza je nešto ranije igrao u Laziju, pa je, zahvaljujući kakvom-takvom znanju talijanskog, služio kao veza između Gattusa i ostatka momčadi.

Ovaj dvojac karizmatičnih ličnosti razvio je poseban odnos, o čemu svjedoče i brojne anegdote. Vjerojatno najluđu otkrio je sam Gattuso…

gol expired Koronavirus natjerao Barcu na povijesni potez: Ovo se nikad nije dogodilo! divider

''Prvog dana u Glasgowu, Gascoigne mi se po*rao u čarapu dok sam se tuširao'', otkrio je Rino. Nije to bila prva ni zadnja Gazzina psina, ali Gattuso je otkrio da je čuveni engleski veznjak imao i veliko srce.

"Bilo je to naivno od trenera"

"Postojalo je pravilo u Rangersima, još od 1950-ih, po kojem su igrači dolazili na treninge u odijelima. To nije bio moj stil, pa me Gascoigne odveo do jednog od najskupljih krojača u gradu. Rekao mi je da ima ugovor s klubom i da uzmem što god želim. Račun je bio 10.000 funti. Ispalo je da krojač nema ugovor s klubom, bio je to Gascoigneov trik da mi dopusti da mi pomogne. Na kraju je on platio cijeli račun", rekao je za FourFourTwo.

gol expired Jordana nije bilo briga za tuđe osjećaje: "Toni, mogu se derati na tebe cijeli dan" divider

Bila je to jedna od mnogih gesti pomoći tada mladom novom igraču u klubu, ali ne bi to bio Gascoigne da nije svako toliko napravio u pokoju podvalu. Jedne se prisjetio i njihov suigrač Ally McCoist.

''Imali smo trening uoči Old Firma, a Gattuso je išao kao terijer. Trener je rekao Gascoigneu da prenese Gattusu da se malo smiri. Bilo je to naivno, Gascoigne mu je rekao obrnuto. Dvije minute kasnije, na mojim prsima završili su čepovi njegovih kopački'', prisjetio se.

Nažalost, ovo partnerstvo iz snova nije dugo trajalo. Gascoigne je otišao i prije kraja karijere, a odlazak menadžera Waltera Smitha na kraju sezone značio je i kraj za Gattusa, koji se sljedeće sezone vratio u Italiju. Šteta, tko zna koliko još sjajnih priča bi ovaj dvojac proizveo…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider