Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgore tek slijedi

Pakleni raspored Premierlige ujedinio navijače: Kreće borba za promjene

Raspored Premierlige za sljedeću sezonu ujedinio je rivalske navijačke skupine koje zajedno kreću u borbu protiv trendova koji vladaju engleskim nogometom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Objava rasporeda Premierlige izazvala je veliko nezadovoljstvo među navijačima engleskih klubova. Udruga koja okuplja predstavnike navijača svih 20 klubova formirala je radnu skupinu, a njen cilj je izboriti se za raspored koji više odgovara navijačima.

Glavni problem rasporeda Premierlige je period između 25. studenog i 1. siječnja 2018. godine. Klubovi će tada odigrati čak 10 utakmica u 36 dana, a unutar tog paklenog rasporeda neki će klubovi igrati i europske te kup utakmice.

Navijači nekih klubova morat će prevaliti nevjerojatne udaljenosti da bi pratili svoj klub na gostovanjima. Najgore su prošli navijači Newcastlea koji u spomenutom periodu tri puta moraju do Londona, a ukupno će prevaliti gotovo 4000 kilometara! Deset skupina gostujućih navijača čeka oko 2500 kilometara puta, a sve tu u blagdansko doba visokih troškova zbog kojih bi mnogi mogli odustati od utakmica.

Argument navijača je da su puni stadioni i atmosfera jedan od glavnih proizvoda koje liga prodaje u sklopu TV prava, a zbog ovog rasporeda mnogim navijačima bit će otežan put na utakmice. Predstavnici navijača stoga će održati sastanke s realizatorima TV prijenosa i pokušati se izboriti za drugačiji raspored kako gostujuće sekcije na tribinama ne bi ostale prazne.

Sastanci su već održani ovoga proljeća; navijači su vjerovali da su postigli napredak u pregovorima, ali dočekao ih je hladan tuš, a pogotovo jer najgore tek slijedi. Premierliga od 2019. planira zbog azijskog tržišta uvesti jutarnje termine za utakmice nedjeljom, a planira se i pomicanje subotnjih termina koji se tradicionalno igraju u 15:00 po lokalnom vremenu.

Čini se da je ovo tek početak zategnutih odnosa navijača i Premierlige, a njihov sukob mogao bi obilježiti nadolazeće sezone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider