Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Protiv zatvorenih natjecanja"

Oglasio se HNS, protive se Superligi: "Čvrsto stojimo uz UEFA-u i europsku nogometnu piramidu"

Hrvatski nogometni savez oglasio se na temu mogućeg projekta Superliga.

Hrvatski nogometni savez (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Nogometnu Europu uzburkala je ovog četvrtka odluka Europskog suda pravde u vezi sukoba između UEFA-e i Superlige.

Na tu temu se oglasio i Hrvatski nogometni savez, priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"Hrvatski nogometni savez primio je na znanje presudu koju je donio Europski sud pravde u slučaju tzv. Superlige.

HNS u potpunosti stoji uz UEFA-u te druge nogometne dionike koji su izrazili maksimalnu podršku postojećem europskom sportskom modelu, nogometnoj piramidi koja osigurava otvorenost, solidarnost te sudjelovanje u natjecanjima prema kriteriju sportske uspješnosti. Upravo te vrijednosti naglašava i presuda Europskog suda pravde, kao što je podržala UEFA-inu istovremenu ulogu organizatora natjecanja i autorizacijskog tijela. Također, presuda nije dala zeleno svjetlo projektu poput tzv. Superlige već je ukazala na nedostatke Uefinog autorizacijskog procesa, što je UEFA u međuvremenu ispravila izmjenama 2022. godine.

Reakcija nogometne obitelji je kristalno jasna - uz predsjednika UEFA-e, Aleksandera Čeferina, odmah su stali predsjednici ECA-e, udruženja europskih liga, udruge europskih navijača (FSE) i udruge igrača (FIFPro Europe), što pokazuje da svi nogometni dionici - klubovi, lige, navijači i igrači - u potpunosti podržavaju postojeći model koji osigurava daljnji razvoj nogometa u cijeloj Europi.

Hrvatski nogometni savez pridružuje se tom čvrstom stavu europske nogometne obitelji te smo duboko uvjereni da bilo koja ideja koja za cilj ima organizirati zatvoreno natjecanje ili natjecanje u kojem se ne sudjeluje zbog sportskog rezultata već na temelju imena ili bogatstva, neće nikada biti prihvaćena u okviru europskog modela sporta", poručuju iz HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider