Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Procurili neki iskazi

Objavljeno kako se branilo prvih 30 navijača saslušanih na sudu: ''Jedan je Hrvat sam ujutro došao u policiju''

Nastavlja se uzimanje iskaza uhićenih u krvavim neredima u Ateni.

Uhićeni nakon nereda stižu na sud (Foto: Afp)

Tijekom subote na red na saslušanja i iznošenje svoje obrane doći će novih 40 optuženih za huliganske nerede koji su se u ponedjeljak navečer dogodili u Nei Filadeliji, dijelu grada u kojem se nalazi stadion AEK-a. Oni su već rano ujutro dovedeni na sud.

U neredima je smrtno stradao jučer pokopani 29-godišnji Michalis Katsouris koji je prema posljednjim snimkama zadobio smrtonosnu ranu na ruci prilikom bježanja domaćih navijača pred BBB-om nakon kratkog i žestokog sukoba dviju skupina.

U nedjelju bi saslušanja trebala završiti nakon što posljednjih 45 uhićenih izađe pred istražnog suca. Radi se o ukupno stotinu pripadnika BBB-a te nekolicini pripadnika skupine GATE 13, prijateljske grupe zagrebačkih navijača.

Tijekom petka su 28 Hrvata, jedan Grk i jedan Albanac dali svoj iskaz. Čekala se odluka istražnog suca koji je na kraju odlučio da sva tridesetorica ostaju u istražnom zatvoru, iako se pojavila priča kako bi neki mogli biti pušteni da se brane sa slobode.

Pretpostavlja se kako će svih 105 uhićenih ostati u istražnom zatvoru.

Rene Bitorajac Grčki mediji napravili veliki gaf: Poznati hrvatski glumac prikazan kao huligan koji je došao u Atenu divider

Svi tvrde da su tamo bili slučajno

Svi su negirali tešku optužnicu za ubojstvo iz nehaja te tvrdili kako su se na mjestu događaja našli slučajno ili da su išli gledati trening svoje momčadi na stadionu Agia Sofia OPAP ARENA.

Prema riječima odvjetnika Vasilisa Noulezasa, koji zastupa dva hrvatska i jednog austrijskog državljanina, takvi su iskazi očito razjarili istražnog suca.

''Istražni sudac bio je agresivan prema Hrvatima, osvetoljubiv, ljutit, tvrdio je da svi Hrvati lažu'', rekao je branitelj hrvatskih državljana u ovom slučaju.

Iz izvora bliskih istrazi procurilo je kako je za samo ubojstvo popis sužen na pet imena, tri Grka, Albanca i Hrvata. Kod posljednje je dvije osobe navodno pronađen rasklopivi nož s tragovima krvi.

Grk se brani da kod njega nije pronađeno oružje

Jučer ispitani grčki državljanin pravdao se kako je na mjestu sukoba bio slučajno. On je inače suvlasnik kafića kojeg su iz osvete u srijedu navečer napali navijači AEK-a kraj stadiona Panathinaikosa. Otprije je poznat pravosuđu i ranije ima optužbe za kriminalne radnje povezane s navijačkim skupinama, ali i pljačke.

"Kada sam stigao na mjesto događaja, vidio sam i čuo kako pucaju petarde te kako padaju baklje. Čuo sam viku i strahujući za svoju sigurnost krenuo prema stanici Perissos krećući se ulicom Papanastasiou. Kod mene nije pronađen nož, palice, pajseri ili oštri predmeti. Bio sam na krivom mjestu u krivo vrijeme'', prenosi iskaz 27-godišnjeg navijača Panathinaikosa grčki javni servis ERT.

Albanac imao nož zbog posla

Uhićeni albanski državljanin ima 22 godine. On tvrdi da je nož kod sebe imao jer mu treba za rad. On je električar.

"Dogovorio sam sastanak sa svojom djevojkom na stanici ISAP PERISSOS kako bih nastavio za Pirej, a s ciljem da stignem do Galacija. Dok sam čekao ispred stanice, čuo sam povike, eksplozije i baklje te otišao vidjeti što se događa. Nisam sudjelovao u sukobima. Preklopni nož koji je pronađen kod mene potreban mi je na poslu", pravdao se Alabanac.

Hrvat kaže kako su išli na trening Dinama

ERT prenosi i tvrdnje jednog Hrvata koji tvrdi da su krenuli na trening Dinama. Podsjetimo, UEFA je zabranila gostovanja navijača.

"Otišli smo na stadion OPAP ARENA Agia Sofia gledati trening naše momčadi na dan prije utakmice protiv AEK-a... Neočekivano smo se našli uključeni u nasilne incidente koji su se odvijali najmanje pola sata. Bio sam udaljen i nisam bio u poziciji vidjeti tko je nožem ranio nesretnog Michalisa Katsourisa. To je gnjusan čin."

Prenosi se i izjava jednog policajca koji je rekao kako je 8. kolovoza ujutro jedan Hrvat uletio u policijsku stanicu tražeći svoj automobil.

"U 06.30 sati je došao samovoljno jedan Hrvat koji nam je rekao kako je došao prethodni dan cestom iz Zagreba s prijateljima. Ispričao nam je da je dan ranije s prijateljima bio na mjestu gdje su se događali incidenti, ali se uspio otrgnuti grupi i pobjeći. Zbog toga se cijelu noć skrivao i lutao uokolo. Na mjesto događaja došao je pješice, jer se sjetio gdje je noć prije parkirao", naveo je policajac u izjavi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider