Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A vrijeme curi...

Nogometna velesila na koljenima: U panici traže novog izbornika, nude se poznata imena

Njemačka je domaćin Eura 2024., ali u ovom trenutku kod njih vlada prilična neizvjesnost na mnogim poljima.

Hannes Wolf i Rudi Voller (Foto: Afp)

Njemačka nogometna reprezentacija ostala je bez izbornika nakon što je DFB dao otkaz Hansiju Flicku.

Devet mjeseci prije početka Europskog prvenstva koje se igra kod njih, Nijemci su u potrazi za čovjekom koji će voditi Elf.

Razlog zbog kojeg je uopće došlo do toga da nemaju definiran stručni stožer niti posloženu hijerarhiju u reprezentaciji leži u katastrofalnim izdanjima u prijateljskim utakmicama. Budući da kao domaćini Eura Nijemci imaju osiguran plasman, ne moraju igrati kvalifikacije nego s različitim suparnicima igraju prijateljske dvoboje kako bi isprobali formu i što više opcija.

U ovoj godini rezultati su im katastrofalni. Nedavni poraz od Japana u Wolfsburgu presudio je Flicku, a zapravo je to bila samo kap u moru loših predstava. U lipnju su izgubili u gostima od Poljske i doma od Kolumbije, ne postigavši pogodak ni u jednom od ta dva ogleda, dok su s Ukrajinom odigrali 3:3.

Posljednju pobjedu, ujedno i jedinu u 2023., upisali su u ožujku kada su kod kuće svladali Peru s 2:0. Nakon toga su u domaćem ogledu s Belgijom također postigli dva pogotka, ali i primili tri, što je bio početak očajne serije koja je presudila Flicku.

Iskusni vukovi ili mladi lav?

Što sad? Njemački mediji pišu da su u igri tri imena, od kojih se dva iskusna trenerska lisca sami nude, a jednog želi Njemački nogometni savez.

Legendarni Nizozemac Louis van Gaal rekao je da bi bio počašćen da bude izabran, ali da je skeptičan jer nikad u povijesti stranac nije vodio Njemačku.

Nijemcima se nudi i Felix Magath, on vjeruje da ima sve potrebne reference da bude izbornik.

No, u Savezu su nekako najskloniji Julianu Nagelsmannu, donedavnom treneru Bayerna koji je pripadnik mlađe garde. Za njega bi trebali platiti određenu odštetu Bavarcima, što DFB-u ne bi bio problem, međutim treba postići konsenzus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider