Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Komentar Ivice Mede

Dominacija senatora: To raduje, ali i zabrinjava. Mlade snage moraju se zamisliti

Hrvatska je zasluženo pobijedila Armeniju 1:0 u Erevanu u kvalifikacijama za Euro 2024.

Hrvatska je konačno upisala pobjedu na Kavkazu. Vatreni su više-manje rutinski apsolvirali Armeniju. Iako to rezultatski nije bilo uvjerljivo kao protiv Latvije, razlika u kvaliteti bila je očita.

Pobjedom u Erevanu Hrvatska je dobrano prokrčila put ka Euru u Njemačkoj. Sada joj je sve otvoreno, ne samo plasman nego i prvo mjesto u skupini.

Izbornik Zlatko Dalić napravio je dvije promjene u odnosu na utakmicu s Latvijom, i to na bekovskim pozicijama. Stanišić i Barišić zamijenili su Juranovića i Sosu. Odigrali su solidno, za nijansu slabije od ostatka zadnjeg reda. Gvardiol i Šutalo djelovali su sigurnije.

Doduše, obrana nije imala previše posla, Hrvatska je imala uvjerljiv posjed i kontrolu lopte, Armenci su nakratko zaigrali otvorenije nakon što su primili gol, ali brzo su se primirili i opet vratili u blok. U završnici su ponovno nešto pokušali, ali vrlo jalovo.

Perišić i Modrić i dalje najbolji hrvatski igrači

Kao i obično, dominirali su Perišić i Modrić, svatko na svoj način. I dalje su najbolji hrvatski igrači bez obzira na pozne godine, posebice se to odnosi na Modrića, koji je nedavno napunio 38.

To raduje, ali i donekle zabrinjava. Raduje jer i Perišić i Modrić uporno drže visoku razinu i kako stoje stvari, izdržat će u tom ritmu najmanje do Eura. Zabrinjava jer bi bilo logično da ih mlađi i poletniji suigrači konačno nadvladaju, pa i zasjene, pogotovo kada se igra protiv osrednjih momčadi.

Što kažete na rujanski ciklus Vatrenih?

Ukupno glasova:

Čini se da su to u ovom trenutku jedini sposobni učiniti Mateo Kovačić, kojeg nije bilo zbog manje ozljede koja mu radi probleme, te Marcelo Brozović, koji je također odigrao dobru partiju, ali i on i Kovačić i Kramarić već odavno spadaju u senatore. Naravno da treba istaknuti i strijelca, koji se šmekerski snašao u onoj biljarskoj situaciji. Kramarićev klasični gol.

Vrijeme je da mlađi postanu nositelji

Vrijeme je da mlađi počnu preuzimati ozbiljnije uloge, pa i da postanu nositelji. Tu prije svih mislim na veznjake i napadače. Utjecaj braniča na igru ipak je manji.

Za razliku od utakmice s Latvijom, realizacija je štekala. Šansi je bilo, no nedostajalo je mirnoće u završnici da se utakmica u ranijoj fazi uvede u mirnije vode. Kada se previše promašuje, nerijetko zna stići kazna čak i kada se igra protiv autsajdera.

Armenci su imali neke polušanse, čak i jednu dobru priliku petnaestak minuta prije kraja, no nisu to znali iskoristiti. Nisu tako loši, no jasno je da nemaju dostatnu kvalitetu.

Hrvatska je zasluženo upisala važnu pobjedu i može se reći da se s Kavkaza vidi Njemačka.

Najbolji trenuci utakmice Armenija - Hrvatska (0:1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider