Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uskoro prestiže romarija

Kakav gol: Čudesni Neymar "letio" 60 metara i odveo Brazil u Rusiju!

Neymar je Paragvaju zabio 52. pogodak u brazilskom dresu, kojim je odveo svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazil je postao prva reprezentacija, uz domaćina Rusiju, koja je osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Brazilci su noćas s 3:0 slavili protiv Paragvaja u sklopu 14. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, čime su otišli na nedostižnu prednost u odnosu na peto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Coutinho, Neymar i Marcelo bili su strijelci u sigurnoj pobjedi, a posebno je impresivan bio pogodak napadača Barcelone. Neymar je uzeo loptu na otprilike 35 metara od svog gola, te munjevitim solo prodorom stigao sve do suparničkog šesnaesterca gdje je uz malo sreće zabio za 2:0.

Bio je to 52. pogodak Neymara u brazilskom dresu, kojim se na vječitoj ljestvici najboljih strijelaca Brazila svih vremena približio na samo tri od trećeplasiranog Romarija.

Neymaru je samo 25 godina i pred njim je još sigurno barem šest-sedam godina reprezentativnih utakmica. To znači da bi kroz dvije do tri godine mogli imati novog najboljeg strijelca Brazila svih vremena. Vodeći je Pele sa 77 golova, a drugoplasirani Ronaldo ima 62, 10 više od Neymara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider