Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil prvi osigurao Rusiju

Debakl Argentinaca: Messi zbog par psovki ugrozio odlazak na SP

Neočekivani poraz doživjela je reprezentacija Argentine koja je bez Messija gostovala u La Pazu kod pretposljednje momčadi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je FIFA suspendirala Lionela Messija na četiri utakmice zbog nepromišljenog verbalnog napada na linijskog suca utakmice Argentina - Čile, bilo je jasno da će argentinska reprezentacija imati velikih problema u nastavku kvalifikacija. Albiceleste će biti još tri utakmice bez Messija, a prvu je izgubio u gostima kod Bolivije, pretposljednje momčadi južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, 2:0.

Argentina je pokleknula u La Pazu, najvišem glavnom gradu na svijetu, koji se nalazi na nadmorskoj visini od otprilike 3600 metara. Nikome nije lako igrati u glavnom gradu Bolivije, a kada to morate odraditi bez najboljeg igrača svijeta koji nosi cijelu momčad, zadatak postaje gotovo pa nemoguć.

Argentinci su djelovali nemoćno i umorno na travnjaku, što i ne čudi s obzirom na spomenutu nadmorsku visinu. Podsjetimo, Messi je prije četiri godine povraćao na ovom istom gostovanju, a njegova reprezentacija tada je ugrabila bod u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Juan Arce u 31. i Marcelo Martins u 52. minuti zabili su za pobjedu Bolivije, tek treću u 14 kola kvalifikacija za SP iduće godine. Argentincima je ovo pak bio četvrti poraz.

Brazil je postao prva reprezentacija osim domaćina Rusije koja je osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu iduće godine. Brazilci su slavili protiv Paragvaja s 3:0, te pobjegli od petog mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije na velikih 11 bodova. Do kraja kvalifikacija dijeli se još 12 bodova, no Brazil ne mora strahovati jer neke reprezentacije igraju međusobne oglede i nemoguće je da sve slave i upišu maksimalnih 12 bodova.

Čile je slavio protiv posljednje Venezuele s 3:1 i pretekao Argentinu na četvrtom mjestu ljestvice. Argentinci su trenutno peti, odnosno drže mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za odlazak u Rusiju. Dva boda manje ima Ekvador, koji je noćas poražen od Kolumbije, dok Peru i Paragvaj imaju po četiri boda manje.

Do kraja kvalifikacija Argentina još ima četiri utakmice. Prvo je na rasporedu gostovanje u Urugvaju 31. kolovoza, a onda joj pet dana kasnije u goste dolazi Venezuela. Mjesec nakon toga dolazi Peru, a posljednje gostovanje, s Messijem u momčadi, odradit će kod Ekvadora 10. listopada.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider