Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
za naježit se

E, da nam je (opet) ovakva atmosfera: Scene iz Walesa i Islanda obilaze svijet!

Wales unatoč brutalnoj podršci navijača nije uspio izboriti dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo, dok je Island na krilima svojih uspio izboriti direktan plasman u Rusiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polufinalist lanjskog Europskog prvenstva u Francuskoj, Wales, ostao je bez plasmana na Svjetsko prvenstvo, nakon što je u posljednjoj utakmici kvalifikacija izgubio kod kuće od Irske s 1:0. Walesu je za odlazak u dodatne kvalifikacije bio dovoljan neriješeni ishod, no James McClean golom je odveo Irsku u baraž.

Osim Garetha Balea Wales nije imao drugih izostanaka u najvažnijoj utakmici kvalifikacija. Štoviše, imao je podršku 12. igrača – navijača koji su na tribinama stvarali čudesnu atmosferu.

Najimpresivniji trenutak bilo je intoniranje himne kada su apsolutno svi koji su mogli ustali na noge i iz sveg grla pjevali. Scene iz Cardiffa obilaze svijet, no to ništa ne znači Velšanima koji nisu uspjeli izboriti odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje su posljednji put vidjeli 1958. godine.

Svjetsko je prvenstvo prvi put u svojoj povijesti izborio Island, koji je završio prvi u skupini I ispred Hrvatske. Islanđani su odlazak u Rusiju potvrdili u posljednjem kolu domaćom pobjedom protiv Kosova (2:0).

Na lanjskom Euru u Francuskoj Island je bio hit-reprezentacija. Izbacili su Englesku u osmini finala, a posebno su impresivni bili navijači s kojima su igrači imali posebnu komunikaciju.

Nakon svake pobjede, poraza ili remija, reprezentativci Islanda stali bi ispred tribine sa svojim navijačima i vikinškim pokličem uveličali taj trenutak. Scene su obilazile svijet, baš kao i sinoć kada su na isti način proslavili odlazak u Rusiju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider