Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Zabiti barem dva gola"

Kapetan Betisa prijeti Dinamu: "Želimo i dalje igrati u Europi, dolazimo u Zagreb po pobjedu"

Fekir je s reprezentacijom Francuske osvojio 2018. godine Svjetsko prvenstvo svladavši u finalu Hrvatsku s 4:2.

Nabil Fekir i Tibor Halilović (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Betisov kapetan Nabil Fekir rekao je u utorak u intervjuu za Hinu da očekuje težak uzvrat s Dinamom u Zagrebu, gdje će španjolska momčad od prve minute nastojati zabiti gol kako bi preokrenula rezultat 0:1 iz prve utakmice.

Nogometaši Dinama i Betisa će u četvrtak (18:45) na Maksimiru odigrati uzvratnu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige nakon što je zagrebački sastav prošli tjedan pobijedio u Sevilli.

"Voljeli bismo putovati u Zagreb s povoljnijim rezultatom za nas, ali nismo odigrali utakmicu kakvu smo htjeli. Sada nam preostaje preokrenuti rezultat", izjavio je 30-godišnji Fekir nakon treninga u Betisovom sportskom kampu.

"Dinamo ima težinu u Europi"

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, odigrao je u nedjelju 0:0 s Alavesom. Sada je potpuno usredotočen na Dinamo, čiji je napadač Bruno Petković prošli četvrtak iz jedanaesterca u 75. minuti donio prednost svojoj momčadi.

"Pitanje ukupnog pobjednika je, međutim, i dalje otvoreno pa ćemo se boriti. Dinamo ima težinu u Europi, ima kvalitetne igrače i stoga me nije iznenadio u prvoj utakmici. Znali smo da će biti težak protivnik", rekao je ofenzivni vezni Fekir koji će s kapetanskom vrpcom oko ruke povesti momčad po preokret.

Francuz alžirskog porijekla je sa 150 utakmica u zeleno-bijelom dresu igrač s najviše nastupa u aktualnoj momčadi Betisa. Pritom je zabio 28 golova i upisao 27 asistencija. Zbog ozljeda je ove sezone upisao svega dvanaest nastupa, a sad hvata ritam nakon što se u siječnju vratio na travnjak.

"Moramo postići najmanje dva gola"

Na Maksimiru mu je zadatak kreirati prilike za pogodak i bolje završavati napadačke akcije, u čemu on i suigrači nisu bili uspješni pred svojim navijačima na stadionu Benito Villamarin. Svjestan je da to neće biti jednostavno pred Dinamovom publikom.

"Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali najvažnije nam je da se pokažemo u svom najboljem izdanju i od prve minute krenemo po pobjedu", napomenuo je Fekir.

"Moramo postići najmanje dva gola, ali istovremeno moramo biti ozbiljni u obrani. Ovaj put je važno biti precizan u svim fazama", dodao je.

"Betis se uvijek digne nakon lošeg trenutka"

Fekir, koji nosi Betisov dres od ljeta 2019., napominje da je momčad proteklih sezona već pokazala umijeće natjecanja u Europi i u Španjolskoj.

"Uvijek se podignemo nakon lošeg trenutka", naglašava.

Betis je prije dva mjeseca razočaravajuće ispao iz snažnije Europske lige, jer je u skupini završio iza škotskog Rangersa i Sparte iz Praga, a ispred ciparskog Arisa. Sada je i njegov opstanak u slabijoj Konferencijskoj ligi kompromitiran.

"Želimo nastaviti igrati u Europi, a to moramo pokazati u Zagrebu. Dinamo, međutim, ima kvalitetne igrače i u Europi nema slabih protivnika, ali mi smo sposobni nositi se s bilo kojom momčadi. To smo već pokazali."

Nabil Fekir, koji je prije dolaska u Betis odigrao 193 utakmice uz 69 zabijenih golova za francuski Lyon, nije o Dinamu razgovarao niti s jednim hrvatskim igračem. Kaže, međutim, da je dobro upoznao mogućnosti trećeplasirane momčadi hrvatskog prvenstva.

"Pogledali smo snimke Dinamovih utakmica pa smo spremni odigrati uzvrat na najbolji mogući način. Hrvatski nogomet ima kvalitetne igrače gladne uspjeha", rekao je.

"Imam jako lijepa sjećanja s Hrvatskom"

Fekir je s reprezentacijom Francuske osvojio 2018. godine Svjetsko prvenstvo svladavši u finalu Hrvatsku s 4:2. Za Francusku je nastupio 25 puta, a posljednji put upravo protiv Hrvatske 2020. u Ligi nacija. Francuska je i tada slavila s 4:2.

"Točno. Na reprezentativnom nivou imam jako lijepa sjećanja na utakmice s Hrvatskom, koja je sjajna momčad", rekao je.

"No teško je uspoređivati te utakmice s ovime što nas čeka u četvrtak ili donositi zaključke da bi nam to moje iskustvo moglo pomoći", dodao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider