Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivan je spreman

Bliži se veliki transfer: Mourinho ubrzava dolazak Perišića u United

Mourinhu je dosta čekanja - želi Perišića u Unitedu prije nego što povede momčad na pripreme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić velika je želja Josea Mourinha koji u hrvatskom reprezentativcu vidi idealno pojačanje za sljedeću sezonu. Inter Perišića mora prodati zbog financijskog fair-playa, a unatoč interesu mnogih klubova, Perišić želi upravo u United.

Činilo se da je transfer već realiziran, ali došlo je do komplikacija zbog visine odštete. Perišić će gotovo sigurno postati najskuplji hrvatski nogometaš dosad, ali upitno je za koliko će milijuna eura popraviti rekord Matea Kovačića. Inter želi oko 55 milijuna eura, ali United, znajući koliko Interu treba za financijski fair-play, želi spustiti cijenu za 10-ak milijuna eura.

Pregovore između klubova želi ubrzati Mourinho koji, prema pisanju britanskog Daily Maila koji se poziva na izvor blizak pregovaračima, želi Perišića u klubu početkom srpnja kada United ide na američku turneju.

 

Prema spomenutom izvoru postoji obostrana želja za ostvarenjem transfera, a on bi trebao biti gotov tijekom nekoliko tjedana. Priču je dodatno začinio i Manchester Evening News koji donosi ekskluzivnu vijest da se Perišić već priprema za život u Manchesteru.

Mourinho želi osnažiti United s barem četiri ljetna pojačanja. Prvo je već stiglo, a radi se o švedskom stoperu Victoru Lindelofu. Perišićev dolazak očekuje se uskoro, a vode se i pregovori s Realom oko Alvara Morate. Real traži čak 90 milijuna eura, a United, kao i u slučaju Perišića, pokušava sniziti cijenu. Četvrto pojačanje očekuje se u veznom redu, ali još se ne zna koga Mourinho ima na radaru za tu poziciju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider