Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Abramovič ima aduta za Pepa

Evo koga će Mourinho odmah dovesti u Manchester United

U središtu pažnje predstojećeg "nogometnog mercata", a vjerojatno i onog u ljeti, neće biti igrači, već treneri, i to Jose Mourinho i Pep Guardiola.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon otkaza u Chelseaju Jose Mourinho jedva čeka da Louisu van Gaalu pokažu izlazna vrata u Manchester Unitedu, te da postane novi trener "crvenih vragova", objavili su u utorak britanski mediji.

Mourinho žarko želi posao na Old Traffordu i spreman je raditi za znatno manju plaću negoli je imao u Chelseaju. U londonskom klubu je godišnje zarađivao 13,5 milijuna eura, a u Unitedu je spreman raditi za osam milijuna eura.

Također, ukoliko dobije posao u Unitedu, Mourinho će odmah u Galatasaray po 31-godišnjeg Wesleyja Sneijdera, koji je bio jedan od ključnih igrača Intera kada ih je 2010. odveo do trostruke krune, Lige prvaka, te domaćeg prvenstva i kupa.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič, koji je Guusa Hiddinka angažirao kao privremeno trenersko rješenje do kraja sezone, još uvijek se nada da će u ljeto njegov klub preuzeti Pep Guardiola.

Guardiola je nedavno objavio da po završetku sezone napušta Bayern, a mediji tvrde da će karijeru nastaviti u Manchester Cityju, gdje se na ključnim pozicijama nalaze Ferran Soriano i Txiki Begiristain, koji su mu dali priliku da postane trener Barcelone 2008. godine.

Iako ga je Guardiola odbio 2012. godine, Roman Abramovič nije zlopamtilo i želi dovesti španjolskog stručnjaka bez obzira na cijenu. Ruski tajkun spreman je od Guardiole napraviti najplaćenijeg trenera na svijetu. U Bayernu navodno godišnje zarađuje 13 milijuna eura.

Također, vlasnik Chelseaja spreman je dati španjolskom treneru dovoljno novca da dovede igračka pojačanja koja želi, a navodno je Guardiola svojim prijateljima kazao da bi Chelsea trebao dovesti barem deset novih igrača.

No, Abramovič zna da novac možda neće biti presudan, pa računa i na Guardiolinu suprugu, koja ima veliku ulogu u njegovom životu. Vjeruje da će glamur Londona biti dovoljno privlačan mamac za gospođu Cristinu Serru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider