Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najgori start u 15 godina!

Mourinho kritizirao Liverpool, a njegov United najmanje 'igrao' još od 2003.

Nakon 'nule' u najvećem derbiju premierlige na Anfieldu Jose Mourinho je imao zanimljiva razmišljanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dugo se čekao Red Monday (crveni ponedjeljak) i sraz dva najveća engleska kluba na Anfieldu, no na kraju se dogodio derbi koji će navijači brzo zaboraviti. U taktičkoj bitci Jurgena Kloppa i Josea Mourinha nije bilo pobjednika, a neki će unatoč utakmici bez pogodaka reći kako derbi nije bio loš.

Unatoč silnoj želji domaćina, nije to bio nogomet za pamćenje, a najbolji pojedinac utakmice bio je David De Gea koji je s dvije bravurozne obrane spasio goste poraza. Naročito je bila fenomenalna ona parada koja je zaustavila pokušaj Coutinha. Da je to ušlo bio bi to jedan od ljepših pogodaka u dvobojima dva najtrofejnija engleska kluba.

Najmanji posjed lopte otkad Opta mjeri Premierligu

Jose Mourinho je na Anfield izašao sa samo jednim jedinim ciljem, da utakmicu ne izgubi. Na kraju je uspio sa svojim klasičnim autobusom pred vratima De Gee pred kojm su često stajala petorica igrača u liniji kada bi se većinom Young, a nekad čak i nominalno napadač Rashford, povlačili na bekovsku poziju. Kakva je bila taktika Portugalca govori sljedeći podatak. Man United imao je najmanji posjed lopte otkad statistička agencija Opta provodi mjerenja u Premierligi, samo 35%.

Zanimljivo, Mourinho je nakon utakmice kao vjerojatno najbolji 'spin doctor' modernog nogometa ispali strelice prema domaćinu zbog – oprezne igre. Iako je on bio taj koji se branio i dugim loptama tražio usamljenog Ibru u napadu. Čak se i svađao s novinarima kako ta statistika nije točna.

''Bili su dosta oprezni s S Canom i Hendersonom u veznom redu. Inače su ofenzivniji. Igrali su s jednim napadačem ispred tri također ofenzivna igrača. Htjeli su nas kontrolirati i jednim dijelom su uspjeli.''

Portugalac smatra kako njegov vratar nije imao previše posla na utakmici.

''De Gea je bio na praznicima tijekom 90 minuta. Imao je posla kod dvije obrane i to je dobro odradio. Očekivao sam da ćemo biti opasniji, ali imali smo neke šanse baš kao i Liverpool koji je dobra momčad. Vi stalno govorite da su sjajni napadački, ali su dobri i obrambeno. Vidi se to po dva defanzivna vezna u prostoru gdje je Pogba'', uporno je Jose izvlačio tu činjenicu.

''Morate biti kritični prema Liverpoolu jer imali su samo dva udarca u gol u 90 minuta'', tjerao je vodu na svoj mlin pred novinarima Mourinho iako je domaćin imao tri udarca, a u ova dva koja je istaknuo gola ga je spasio čudesni španjolski vratar. S druge strane United je imao jedan jedini udarac u gol s jednom šansom, onom Ibre na ubačaj Pogbe.

Jedna pobjeda Uniteda u posljednjih pet kola, najgori start Mourinha u 15 godina

S druge strane Klopp nije bio baš tako zadovoljan remijem. Kaže kako je njegovoj mmčadi nedostajalo strpljenja te nazvao njihovu igru na trenutke nervoznom.

''Prerano smo izgubili strpljenje. Nisam prezadovoljan. Nisam očekivao da ćemo imati 10-15 prilika, ali kao da su svi čekali da Sturridge nešto napravi. Nije to bila utakmica za napadače. De Gea je imao briljantne obrane. Za nas je najbolja stvar danas da smo imamo bod više i nismo primili gol. I to je sve'', poručio je njemački stručnjak.

Liverpool je četvrti na ljestvici s dva boda manje od vodećih Man Cityja i Arsenala, dok je United na sedmom mjestu sa svega 14 bodova iz osam utakmica te jednom jedinom pobjedom u posljednjih pet kola. To je ujedno najgori start Josea Mourinha u karijeri još od 2001. kada je vodio  - Leiriju.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider