Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav kraj godine

Modrić i Real sanjaju susret s Mamićem: Prijeti li nam nova senzacija?

Real Madrid kreće u pohod na treći uzastopni naslov svjetskog klupskog prvaka.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za senzaciju na kraju kalendarske 2018. pobrinuo se hrvatski trener Zoran Mamić. On je s domaćinom Svjetskog klupskog prvenstva, Al Ainom iz Abu Dhabija, stigao do samog finala nakon što je u polufinalu nakon boljih izvođenja 11-eraca izbacio osvajača Cope Libertadores, River Plate.

Mamić je prije toga izbacio novozelandski Team Wellington, također nakon 11-eraca, a onda je u četvrtfinalu iznenadio tuniski Esperance s čak 3:0.

U finalu ih čeka bolji iz okršaja europskog prvaka Real Madrida te prvaka azijske Lige prvaka Kashima Antlersa. Japanci su također napravili veliko iznenađenje izbacivši meksičku Guadalajaru.

Najbolji nogometaš svijeta u ovoj godini Luka Modrić najavio je današnje polufinale (17:30).

"Ovo nam je veliki izazov. Naša je momčad puno puta pokazala kvalitetu i karakter. To je ono što nas krasi", rekao je 33-godišnji vezni igrač za internetsku stranicu Real Madrida.

"Unatoč teškim trenucima i problemima na putu, uvijek smo znali izaći iz njih. Spremni smo za ono što nas čeka, a ovu godinu, koja je bila savršena, želimo završiti na najbolji mogući način", dodao je Modrić.

Španjolski klub u Emiratima brani naslov osvojen prošle godine kada je Modrić bio proglašen najboljim igračem turnira.

"S obzirom na to da smo tri puta zaredom osvojili Ligu prvaka, to isto želimo napraviti i kada je riječ o Svjetskom klupskom prvenstvu. Za Real Madrid uvijek je bitno osvajati trofeje, pa ovaj želimo podići treći put zaredom.''

Real Madrid osvajao je ovo natjecanje 1960., 1998., 2002., 2014., 2016. i 2017. godine.
U susret ulazi nakon neuvjerljivih predstava protiv dviju posljednjih momčadi španjolskog prvenstva, Huesce i Rayo Vallecana, koje je pobijedio s po 1:0 "kradući" vrijeme u posljednjim trenucima, kada je prijetilo izjednačenje.

Također je izgubio sa 0:3 na svom terenu od moskovskog CSKA u Ligi prvaka upisavši najteži europski poraz na Santiago Bernabéu premda je već bio osigurao prolaz u osminu finala s prvog mjesta u skupini.

Modrić napominje kako ga ne zanima nova individualna nagrada, već isključivo uspjeh Real Madrida.

"Za mene je uvijek najvažnije pomagati ekipi, i to na najbolji mogući način. Nisam opsjednut individualnim priznanjima. Najbitnije je da kao momčad odigramo dobro, suočimo se s ovim izazovom te podignemo pehar", zaključio je Modrić, iza kojega je 278 utakmica za Real Madrid.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider