Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Div se vraća na krov Europe: Zvijezda Reala na čelu nove velike momčadi!

Alvaro Morata na pragu je odlaska iz Reala, a kao najnovija destinacija spominje se Milan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada je sasvim izvjesno da Alvaro Morata u ljetnom prijelaznom roku odlazi iz Real Madrida. O tome se već duže vrijeme spekulira u španjolskim medijima, praktički već od jesenskog dijela sezone.

Nije tajna da je Morata nezadovoljan statusom u Realu i odnosom trenera Zinedinea Zidanea, koji forsira svojeg sunarodnjaka Karimu Benzemu i očito je da nema namjeru promijeniti mišljenje, iako Morata ima bolji golgeterski učinak od Benzeme uz značajno manju minutažu.

Zainteresiranih ima jako puno

Da Morata napušta Real, može se zaključiti i prema njegovim emotivnim gestama tijekom Realove proslave naslova prvaka u Madridu, koja se tradicionalno održava kod fontane Cibeles.
Chelsea i Manchester United donedavno su figurirali kao prve Moratine opcije, no pojavio se i novi ozbiljan prosac.

Kako pišu španjolski mediji Morata je u posljednjih desetak dana uspostavio kontakt s Milanom, koji je dobio novog većinskog vlasnika u vidu kineskih ulagača. Čelnik Milana Li Yonghong navodno je kontaktirao Moratu i predložio mu da prijeđe Milan. Predstavio mu je projekt obnove Milana i povratka na stare staze slave.

Milan u ovom trenutku ne može dati Morati plaću koliku bi mogao dobiti u Engleskoj, ali nudi mu status prve zvijezde oko koje će se sve vrtjeti. Dakle, Morata bi po planu kineskih vlasnika trebao biti kamen temeljac slaganja velike momčadi koja će pokušati prekinuti dominaciju Juventusa talijanskim nogometom i usporedno napasti Ligu prvaka.

Morata je već proveo dvije sezone u Serie A, kada je iz Reala 2014. otišao u Juventus, tako da dobro poznaje ligu i kulturu zemlje. Kurioziteta radi, Morata je posljednji gol u dresu Juventusa postigao upravo Milanu u finalu Kupa na San Siru.

Povratak u Italiju zbog zaručnice?

Međutim, prevagu će možda odigrati neki intimni Moratini razlozi. Jer, možda je i najvažnija stavka u priči što je Moratina zaručnica Talijanka Alice Campello, koja je manekenka, a Milano je središte mode, pa je logično da bi se ona rado vratila u domovinu.
Par će se sredinom lipnja vjenčati u Veneciji, a navodno su već zakaparili luksuznu kuću u blizini Jezera Como, koje je nedaleko od Milana.

U svakom slučaju, transfer bi trebao iznositi 60 milijuna eura, što znači da će Real zaraditi na Morati 30 milijuna, koliko je morao platiti Juventusu za njegov povratak na Santiago Bernabeu prošlog ljeta.

„Ako Morata dođe, siguran sam da će biti sretan u Milanu“, izjavio je Suso, španjolski nogometaš u redovima Milana, čije je najnovije pojačanje veznjak Villarreala Mateo Musacchio, no čini se da je na pragu odlaska kolumbijski napadač Carlos Bacca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider