Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Normalni razvoj"

Priprema li se spektakularni trenerski transfer? Ballack zove ikonu na klupu Njemačke

Klopp je prošlog mjeseca najavio odlazak s dužnosti menadžera Liverpoola na kraju ove sezone i poručio da se planira odmoriti prije mogućeg novog angažmana.

Michael Ballack (Foto: Afp)

"Jürgen Klopp bi bio bi idealan izbornik Njemačke, jer on 'simbolizira sve njemačke stavove' i 'ljudima bi se to svidjelo' ", izjavio je bivši kapetan reprezentacije, 47-godišnji Michael Ballack, u engleskom podcastu "Football's Greatest" (Nogometni velikani).

Klopp je prošlog mjeseca najavio odlazak s dužnosti menadžera Liverpoola na kraju ove sezone i poručio da se planira odmoriti prije mogućeg novog angažmana.

U Njemačkoj je 56-godišnji trofejni stručnjak dugo smatran glavnim kandidatom za izborničku poziciju koju u ovom trenutku obnaša Julian Nagelsmann, ali njegov sadašnji ugovor istječe po završetku ovogodišnjeg Europskog prvenstva kojem je Njemačka domaćin.

"U normalnom razvoju njegove karijere bi jednog dana trebao postati izbornik njemačke reprezentacije", rekao je Michael Ballack te dodao:

"Voljeli bismo to jednog dana, jer on ima tu kvalitetu i karakter koji, zapravo, simbolizira sve njemačke stavove. Trebamo vođu poput njega. Kad god bude spreman, mislim da bi se to svidjelo ljudima."

Klopp je svoju trenersku karijeru započeo u Mainzu 2001. Legendarni status je stekao vodeći Borussiju Dortmund (2008. - 2015.), s kojom je 2011. osvojio prvi naslov prvaka Njemačke, a godinu dana poslije ponovio taj uspjeh i dodao mu osvajanje njemačkog Kupa za dvostruku domaću krunu.

Sadašnju dužnost glavnog trenera Liverpoola preuzeo je 2015. i u dosadašnjih osam punih sezona na tom poslu donio na Anfield prvi naslov prvaka Engleske (2020.) nakon tri desetljeća, a godinu prije (2019.) Crveni su osvojili i Ligu prvaka.

Ballack je rekao da je Klopp "sada u poziciji u kojoj može sam donositi odluke".

"Može trenirati svaki klub na svijetu. Svaka momčad bi bila sretna da ga ima."

Osvrnuvši se na trenutno skromno stanje izabrane vrste uoči domaćeg Eura, svjetski viceprvak s Njemačkom (2002.) je priznao da ga boli gledati kako reprezentacija "gubi od momčadi protiv kojih se to ne bi smjelo događati."

Ballack je rekao da reprezentacija ima kvalitetu u pojedincima, ali da "njemačke kvalitete, poput discipline i stava", zbog kojih je momčad bilo teško pobijediti, "više nisu tu".

"Malo smo izgubili našu najveću snagu, a to su disciplina, ravnoteža i mentalitet. To je toliko potrebno kada želite pobijediti u nogometnoj utakmici. Nije lako usaditi taj stari mentalitet u momčad", zaključio je Ballack.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider