Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradio bogatu odštetu

Službeno je: PSG predstavio nasljednika Mauricija Pochettina

PSG je ekspresno predstavio Pochettinovog nasljednika, Christophera Galtiera.

Christophe Galtier i Niko Kovač (Foto: Afp)

Argentinski stručnjak Mauricio Pochettino više nije trener PSG-a, objavio je u utorak aktualni francuski prvak i ekspresno predstavio njegovog nasljednika, Christophera Galtiera.

Iako je imao ugovor s pariškom klubom do ljeta 2023. godine, na klupi pariškog kluba proveo je samo 18 mjeseci.

"Paris Saint-Germain potvrđuje da je Mauricio Pochettino završio svoj posao u klubu", stoji u službenom klupskom priopćenju u kojem su argentinskom stručnjaku i njegovoj ekipi zahvalili za obavljeni posao i poželjeli sve najbolje u budućnosti.

Pochettino zaradio bogatu odštetu

Budući da mu je klub uručio otkaz, Pochettino će na račun odštete, navodno, zaraditi čak 10 milijuna eura.

Pochettino je na klupu PSG-a stigao u siječnju 2021. Mandat je započeo osvajanjem Kupa Francuske, ali je ostao bez naslova nacionalnog prvaka koji je iznenađujuće osvojio Lille.

Igor Tudor Marseille predstavio Tudora, na jedno pitanje nije htio odgovoriti: "Sve ćete vidjeti" divider

U prošloj sezoni PSG je uvjerljivo došao do naslova francuskog prvaka, ali je ponovno izostao rezultat u Ligi prvaka, iako je u momčad doveden Lionel Messi.

To je jedini trofej koji klub još nije osvojio otkako je 2011. vlasništvo nad PSG-om preuzela tvrtka Qatar Sports Investment.

PSG ekspresno predstavio novog trenera

Za kraj dodajmo da je poslijepodne održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi trener, Galtier koji je prošlu sezonu vodio Nice.

Ovom 55-godišnjaku ovo će biti tek četvrti trenerski posao u karijeri. Od 2009. do 2017. godine vodio je Saint-Ettiene, dok je na klupu Lillea došao 2017. godine.

Christophe Galtier i Niko Kovač Christophe Galtier i Niko Kovač (Foto: Afp)

PSG će mu svakako biti prvi posao gdje će ispred sebe imati rezultatski imperativ pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se snaći u takvom okruženju, ali i kako će mu biti raditi sa zvjezdama poput Kyliana Mbappea, Lionela Messija i Neymara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider