Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi problemi u kataloniji

Nezadovoljna ikona kluba postavila ultimatum: Odlazi i ostavlja Barcu na cjedilu

Barcelona mora riješiti gorući problem, a njihov plan A je na rubu propasti.

Javier Mascherano i Gerard Pique (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon rezultatski sjajnog ulaska u sezonu prvi crni oblaci nadvili su se nad Barcelonom. Ozljeda Samuela Umtitija, koji će biti izvan terena dva mjeseca, stvorile je velike probleme za stratega Katalonaca Ernesta Valverdea koji trenutno na raspolaganju ima samo dva stopera – Gerarda Piquea i Thomasa Vermaelena.

S takvom desetkovanom obranom mora preživjeti El Clasico u Madridu i tradicionalno neugodno gostovanje kod Villarreala u sljedećem kolu, na kojem je Blaugrana često gubila bodove. Obrana je trenutno gorući problem u Barceloni i svi se pitaju kako katalonski klub planira riješiti ovu situaciju.

Kao prvo rješenje nametnuo se Javier Macherano. Iskusni Argentinac, koji se trenutno oporavlja od ozljede, nije visoko u Valverdeovim planovima, a nada se nastupu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Zbog toga je već ranije zatražio odlazak, po mogućnosti već u zimskom prijelaznom roku.

Barcelona se nadala da će Umtitijeva ozljeda natjerati Mascherana, koji igra osmu sezonu za Barcu, da se predomisli i ostane pomoći klubu u teškim vremenima. No, prema pisanju Mundo Deportiva, katalonskog lista bliskog Barceloni, Mascherano nema namjeru promijeniti svoju odluku.

Otvara mu se mjesto u momčadi, ali samo privremeno

U suradnji sa svojim agentom postavio je ultimatum klubu: očekuje da se u sljedećih dan ili dva Barcelona očituje o ponudi koja je, navodno, već na stolu. Ponuda je stigla iz Kine gdje bi Mascherano dobio dovoljno minuta za održavanje forme i ostanak na radaru izbornika Jorgea Sampaolija.

Mascherano je, piše Mundo Deportivo, nezadovoljan statusom u momčadi i glavom je već odavno izvan Barce. Naravno, pitanje je koliko bi takav igrač bio motiviran i koristan na terenu, a pogotovo ako zna da ga već za dva mjeseca ponovno čeka grijanje klupe koje bi ga moglo koštati karte za Rusiju.

Anketa na stranicama Mundo Deportiva otkriva i da navijači velikom većinom, njih gotovo 70 posto od 5600 glasača u trenutku pisanja teksta, žele da Barcelona pusti Mascherana.

Barcelona se još nada zadržati Mascherana, ali sve je izvjesnije da je jedna od ikona aktualne generacije kluba na odlasku. Barci ostaje tražiti druga rješenja – posegnuti za unutarnjim rezervama iz svoje B momčadi, pojačati obranu u zimskom prijelaznom roku (najčešće se spominje Kolumbijac Yerry Mina) ili se nadati da Pique i Vermaelen mogu u kontinuitetu odraditi dva mjeseca bez kartona i ozljeda, što je vrlo teško očekivati čak i najvećim optimistima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider