Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
promijenio prloču

Mariborov sportski direktor o Toliću: "Ono o čemu sam razmišljao, neće se dogoditi"

Marko Tolić izgleda ipak neće biti izbačen iz Maribora, ali zasad još nije odlučio hoće li ostati u klubu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamov igrač na posudbi u Mariboru, Marko Tolić, trebao je biti izbačen iz momčadi poslije teškog kiksa kojeg je napravio u finalu kupa, ali sportski direktor Marko Šuler, koji mu je inicijalno planirao uručiti otkaz, ipak je promijenio ploču.

“Poznajem ga, vrlo je inteligentan, dolazi iz drugačije sredine i ima velike snove. Njegov talent nije sporan i čovjek se zapita zašto ne igra u Dinamu, umjesto kod nas. Ni jutros nisam bio odlučan kako dalje u njegovu slučaju. Maribor je grad u kojem se živi drugačije i teško se opraštaju neke stvari.”

Navijači Maribora Slovenci poludjeli na bahatog Hrvata, rigaju vatru i snebivaju se: "Ne mogu to shvatiti, to je nepojmljivo, mora otići“ divider

“Ali po razgovoru s Markom shvatio sam da on shvaća situaciju. Zapravo, pokušao je iznijeti slučaj na način koji osobno tražim. Tražim igrače koji se usude napraviti velike poteze. Ali to se može okrenuti u dva smjera. Nažalost, trenutak je bio pogrešan. Prema njegovoj izjavi, za koju vjerujem da je bila iskrena, stvar treba razmotriti. Dijete koje je pogriješilo ne možete izbaciti iz škole“, započeo je Šuler za SportKlub.

“Postojale su dvije mogućnosti. Prema njegovoj izjavi, koja nije došla s naše strane, ali je to njegova želja, a nakon dobrog promišljanja, morate biti ljudi. Iako boli. Također moramo čestitati protivniku na sjajnoj sezoni. Sve im se poklopilo, čak i igrači koji dosad nisu zabijali zabijaju golove. Razumijem Marka, ni na koji način se nije želio postavljati iznad kluba,” započeo je Šuler.

Marko Tolić u dresu Dinama protiv Hajduka Pogledajte kako je Dinamov talent šokirao Sloveniju pa zavapio: "Nikad si to neću oprostiti. Nikad!" divider

“Ali igrači moraju preuzeti stvari na sebe i ostavljamo im određenu dozu odgovornosti. Ne možete utjecati na sve, neki potezi su stvar instinkta.”

“Marko će biti interno sankcioniran, ali nakon pomnog razmatranja ne želimo utjecati na njegovu karijeru. Kako dalje ovisit će o njemu i treneru. Ono o čemu sam jutros razmišljao, neće se dogoditi”, naglašava Šuler.

“Razgovaramo, pa tako i s Dinamom, o budućnosti Marka Tolića. Koliko ga poznajem, ovo će imati određene posljedice na njega. Moramo razgovarati i naći rješenje koje će biti dobro za klub i za igrača. Ono što te ne slomi ojača te. Radimo na tome da sljedeće sezone budemo još jači.”

Marko Tolić VIDEO Poznati dinamovac mogao donijeti klubu trofej, a onda je izveo ovo divider

Vjerojatno je na ovu situaciju utjecao i Damir Krznar, koji je odlučio produljiti ugovor.

“Odluka je bila laka. Trener koji ulijeva povjerenje i razumije sredinu u kojoj radi. Nećemo dopustiti da ostanemo u nedoumici do posljednjeg dana. Znamo što želimo. Njegov novi ugovor daje nam nadu, momčad ga prati. On je trener koji razumije izazov Maribora i svaka druga odluka bila bi nelogična, nenogometna. Pogledamo li povijest, to je u Mariboru prilično ustaljena praksa. Ni kao igrač nisam volio mijenjati trenere, volio sam imati viziju budućnosti. Došao je u teškoj situaciji, pokazao svoju viziju, a rezultati govore sami za sebe. Zajednička nam je želja bila nastavak suradnje.”

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider