Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sanja povratak među Vatrene

Pjaca ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o svom povratku u HNL, otkrio je li bilo interesa Dinama i Hajduka

Naš Milan Stjelja porazgovarao je s Markom Pjacom.

Marko Pjaca (Foto: Dnevnik Nove TV)

Marko Pjaca s 28 godina na leđima vratio se u HNL nakon punih sedam godina provedenih u inozemstvu, ponajviše Italiji. Seljakao se Pjaca s posudbe na posudbu, a sada je napokon doma i želi oživjeti karijeru koja je obilježena ozljedama.

Odlično je krenuo Pjaca u svom naumu, već u drugoj utakmici u dresu Rijeke srušio je Osijek s dva velemajstorska pogotka.

''Mogu reći da nisam očekivao te golove, znao sam da se osjećam dobro i da mogu dati puno na terenu, ali hoće li pasti gol ili asistencija ne ovisi o tome samo kako se igrač osjeća, već o puno stvari i o sreći. Drago mi je da su ta dva gola ušla, stvarno sam jako sretan. Ekipa je igrala dobro i zasluženo smo slavili'', počeo je Pjaca.

Nemanja Bilbija Spektakularan i povijesni preokret: Mostar gori, čudesna pobjeda Zrinjskog nakon što su gubili 0:3! divider

Kako to da ste završili u Rijeci, sigurno je bilo tu i drugih ponuda?

''Bilo je ponuda, neke vrlo rano, čak na kraju prošle sezone, ali nisam bio spreman donijeti odluku odmah jer sam znao da ne smijem pogriješiti s odabirom kluba. Shvatio sam u jednom trenutku da bi najbolji potez bio vratiti se u HNL. Mislim da mi se u Rijeci najlakše vratiti na stare staze, na nivo na kojem sam bio prije. Odluka nije bila teška, Rijeka je stvarno bila vrlo brza i konkretna i osjetio sam povjerenje s njihove strane. Nakon toga nije bilo sumnje, sve se brzo riješilo'', objasnio je 28-godišnji Zagrepčanin.

Rijeka je ipak bila najkonkretnija

Je li bilo ponuda od drugih HNL klubova? Primjerice Dinama, Hajduka ili Osijeka?

''Bilo je nekih priča, ništa konkretno. Što se tiče Dinama, tu nije bilo neke priče. Svi znaju što osjećam prema Dinamu jer sam zagrebački dečko, ali Dinamo nije bio opcija'', zatim ga je Stjelja upitao o interesu Hajduka ili Osijeka:

''Ništa konkretno, hajmo to tako reći'', kratko je završio taj dio priče Pjaca.

Odlazite u Juventus u transferu teškom gotovo 30 milijuna eura, kako gledate na svoju karijeru nakon tog transfera?

Luka Modrić i Ivan Perišić FOTO Luka Modrić poslao poruku Perišiću: Njegov odgovor ulijeva veliku nadu divider

''Krenulo bi dobro, ali ne bi tako i završilo. S odmakom od par godina sam došao do zaključka da u većinu tih klubova od početka nisam htio ići i onda nije sve ispalo kako treba. Mogu reći da sam ove godine odlučio klub isključivo sam i da će to biti dobar potez.''

Za kraj, reprezentacija, vjerujemo da ta ambicija nije zaboravljena?

''Pa ne, ambicija postoji. To je jedan od razloga zašto sam se vratio u HNL i zašto želim priliku za novi početak. Želim da ljudi vide da mogu ono što sam radio i prije. Mogu reći da sam zdravstveno stvarno dobro, trudim se i radim na terenu, a ostale stvari nisu na meni'', zaključio je Pjaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider