Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Maksimiru druga priča?

Betisov trener najavio hrabriji pristup: "Sada teško pobjeđujemo doma, ali idemo uzvratiti Dinamu"

Premda je Betis remijem s Alavesom ostao bez dva prvenstvena boda, te pao sa šestog na sedmo mjesto na ljestvici, trener je "zadovoljan nastupom momčadi".

Manuel Pellegrini (Foto: Marko Lukunić/Pixsell)

Betisov trener Manuel Pellegrini rekao je da će njegova momčad u četvrtak od prve minute tražiti pobjedu nad Dinamom, nadajući se većoj preciznosti s obzirom da u posljednje dvije utakmice nije postigla pogodak.

Betis je u nedjelju pred svojom publikom odigrao 0:0 protiv Alavesa, a tri dana ranije je ondje izgubio s 0:1 od nogometaša zagrebačkog Dinama u Konferencijskoj ligi.

"Ovu utakmicu smo odigrali puno kompletnije i bolje nego onu u četvrtak s Dinamom u kojoj nismo igrali intenzivno", izjavio je Pellegrini na konferenciji za medije u Sevilli.

"Protiv Alavesa je bilo intenziteta u našoj igri, ali nismo uspjeli pretvoriti prilike u pogodak", dodao je.

Premda je Betis tim remijem ostao bez dva prvenstvena boda, te pao sa šestog na sedmo mjesto na ljestvici, trener je "zadovoljan nastupom momčadi".

"Sada teško pobjeđujemo doma, a u prvom dijelu sezone je bilo suprotno. Sigurno postoji razlog za to, no teško ga je naći", izjavio je Pellegrini. Betis niti treći put zaredom nije slavio na svom Benito Villamarinu. Prije Alavesa i Dinama izgubio je s 2:4 od trećeplasirane Barcelone.

Tračak optimizma zeleno-bijelima daje podatak da su u posljednje dvije gostujuće utakmice pobijedili, s 2:0 u Cadizu i 1:0 na Mallorci.

Cedric Bakambu igra na Maksimiru

Pellegrini vjeruje da će im u Zagrebu pomoći Cedric Bakambu, 32-godišnji kongoanski napadač koji je debitirao protiv Alavesa odigravši zadnje 24 minute.

"On nam može pridonijeti s puno stvari. Zato smo ga i doveli", rekao je. Bakambu je u petak prvi put trenirao s Betisom nakon što je doveden iz Galatasaraya jer je bio s DR Kongom na Afričkom prvenstvu gdje je zauzeo četvrto mjesto.

"U četvrtak ćemo nastojati uzvratiti (Dinamu za poraz u Sevilli). Bit će teška utakmica, ali razlika je u samo jednom golu. Nadam se stoga da ćemo imati sretniji dan prilikom završavanja akcija, ali i da ćemo stvarati više prilika nego je to bilo u Sevilli", napomenuo je Pellegrini.

Dinamo je u prvoj utakmici 1/16 finala Konferencijske pobijedio pogotkom iz jedanaesterca u 75. minuti, a to je isto ponovio u nedjelju u hrvatskom prvenstvu svladavši Varaždin na svom terenu s 1:0. Bruno Petković je opet bio precizan s bijele točke.

"Dinamo dugo drži loptu u svojim nogama, a sada će igrati sukladno rezultatu iz prve utakmice", smatra Pellegrini: "Kao i uvijek, od prve minute ćemo nastojati preokrenuti negativan rezultat", dodao je.

Kapetan Fekir: Nedostaje nam Isco, ali moramo bez njega

Trener, ali i kapetan Nabil Fekir, rekli su u nedjelju navečer kako im za bolju realizaciju nedostaje ozlijeđeni Isco Alarcon. Ofenzivni veznjak, nekadašnji igrač Real Madrida, će zbog ozljede bedrenog mišića propustiti i utakmicu na Maksimiru.

"On nam nedostaje, ali moramo igrati bez njega", rekao je 30-godišnji Fekir koji je odigrao svih 90 minuta protiv Alavesa. Fekir, također ofenzivni veznjak, i sam se prije mjesec dana vratio na travnjak nakon dužeg izbivanja poslije ozljede. Zbog toga je skupio svega dvanaest nastupa ove sezone.

"Slabo završavamo akcije za gol. To nam nedostaje. No svaka momčad ima loših trenutaka pa si ne stvaramo pritisak zbog toga", rekao je, dodavši: "Nastavit ćemo trenirati kako bismo pobijedili u idućoj utakmici".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider