Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U velikom strahu

Manchester United u stanju šoka: Legende Crvenih vragova oplele po Pogbi i najvećem kandidatu za novog menadžera

"Planet Manchester United" nalazi se u stanju šoka nakon rekordnog poraza u najvećem derbiju engleskog nogometa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je jučer pobijedio United 5:0 i tako mu nanio najteži poraz u povijesti na Old Traffordu u međusobnim ogledima. Štoviše, Manchester United nije izgubio s pet golova razlike na svome stadionu 66 godina. Tada ga je pobijedio gradski rival Manchester City.

Već na poluvremenu bilo je 4:0 za Liverpool. Četvrti gol pao je duboko u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Igrači Uniteda već su nakon trećeg Liverpoolova gola glavinjali terenom. Vidjelo se da im se puši iz ušiju. Posebice je ljutit bio Cristiano Ronaldo.

Nekoliko minuta nakon četvrtoga gola dogodila se možda i najružnija scena velikog derbija - golemi izljev frustracija portugalske zvijezde na mladom Curtisu Jonesu.

Ronaldov izljev frustracija

Alisson je obranio Ronaldov udarac, lopta se odbila prema korner zastavici. Mladi veznjak stigao je prije do lopte i lijepo se zagradio. Pobješnjeli Ronaldo nasrnuo je na njega sleđa; prvo ga je srušio hrvačkim zahvatom, a onda ga je nastavio divljački cipelariti.

Jednom je nogom udario po tijelu, a drugi put po lopti. Ronaldo je za to dobio samo žuti karton, što dovoljno govori koliko je zaštićen, da ne kažemo privilegiran. Ne jednom slično su prema njemu postupali naročito španjolski, pa i talijanski suci.

gol expired Dalićev popis za Maltu i Rusiju: Vraća se standardni igrač, Petkovića nema ni na pretpozivu divider

Već početkom drugog dijela Mohamed Salah postigao je svoj treći gol i postavio konačnih 5:0. Igračima Manchester Uniteda pušilo se iz ušiju kao iz dimnjaka. Paul Pogba nije izdržao, isključen je zbog brutalnog starta na Keiti.

Legenda Uniteda Pual Scholes prokomentirao je da je Pogba bez respekta i da nikoga ne bi previše zaboljelo kada više nikada ne bi obukao dres Manchester Uniteda.

Pogba je ušao na poluvremenu i nakon samo četiri minute izgubio je loptu na sredini terena, Jordan Henderson odigrao je pas prema Salahu i ovaj je zabio peti gol.

Scholes opleo po Pogbi

Scholes je već nakon utakmice s Atalantom u Ligi prvaka predvidio da bi se Unitedu lako mogla dogoditi katastrofa u derbiju s Liverpoolom.

"Reći da se samo dogodio razočaravajući dan bilo bi podcjenjivanje situacije", kazao je Scholes nakon derbija.

"Liverpool je puno kvalitetniji. Ne mislim kako je riječ o nedostatku zalaganja igrača Uniteda; mislim da su u taktičkom smislu već bili pripremljeni da bi se situacija mogla ovako razvijati. Nažalost, upravo se to i dogodilo", kazao je Scholes pa zaključio:

gol expired Legenda Manchester Uniteda javila se iz bolnice: Kaže da je na Hitnoj zbog 5:0 Liverpoola divider

"Pogba je ušao i odmah skrivio gol, pa zaradio crveni karton ridikuloznim startom, čime je samo zaokružio užasan nastup Uniteda. Opravdano je zapitati se hoćemo li Pogbu vidjeti u Unitedovu dresu ako Solskjaer ostane na klupi?" upitao se Scholes.

"Zadao nam je puno glavobolja zadnjih godina. Svi znamo da je talentiran, svi su mu vjerovali, svi menadžeri su ga podržavali, pokušavali su ga osloboditi pritiska kako bi dao sve što može. No uz svu tu komociju koju je imao, on ipak još nije produljio ugovor, ostavljajući klub u nelagodnoj situaciji, a onda napravi ovako nešto", rafalnom paljbom nastavio je Scholes.

Solskajer na rubu otkaza

"Da me ne biste krivo shvatili, to nije Oleova pogreška, ali i taj dio priče je pridonio onom što smo vidjeli u derbiju."

"Gledajte, Pogba će vjerojatno opet igrati, ali i da ne igra, ne bi ništa izgubili. Imao je bezbroj šansi, a ipak je nastavio govoriti da mu nedostaje konzistencija. Ali ono što je danas učinio samo je nedostatak discipline i nepoštovanja prema menadžeru i suigračima", zaključio je Scholes.

Navijači su jasno pokazali što misle o igri. Rijeke ljudi počele su se spuštati niz tribine i slijevati se u okolne ulice još na poluvremenu, a egzodus je nastao nakon petog gola. To se odavno nije dogodilo na Old Traffordu.

Pitanje trenera, odnosno menadžera logično je na tapeti. Ole Gunnar Solskjaer pleše po rubu, mnogi su mišljenja da bi već bio smijenjen da čelnici kluba imaju zamjensko rješenje.

Strah na Old Traffordu

Zanimljivo je razmišljanje legende Liverpoola Jamieja Carraghera:

"U Manchester Unitedu plaše se napraviti promjenu. Užasno se boje da će napraviti pogrešku kao s Van Gaalom ili Mourinhom, da će dovesti čovjeka koji nije za klupu Uniteda. Mislim da je Unitedova uprava u stanju panike, ne znaju što da rade", tumači Carragher.

gol expired Španjolski i engleski mediji brutalni prema Barci i Man Unitedu: Solskjaer i Koeman ušli u povijest divider

Prema informacijama Suna, Antonio Conte prvi je kandidat za klupu Liverpoola, ali na Old Traffordu oklijevaju jer je Talijan poznat po defanzivnom stilu igre i tendenciji da u istom klubu ne ostaje predugo.

"Pokušava se dovesti takozvane renomirane trenere, ali oni nemaju istu brigu i pažnju prema omladinskom pogonu i razvoju mladih igrača. Ne nose sa sobom DNK kluba kao Ole", ističe legenda Uniteda Peter Schmeichel, koji očito ne podržava angažiranje talijanskog stručnjaka.

Legende Uniteda protiv Contea

Gary Neville također ne misli da je Conte dobar izbor:

"Mislim da nije prikladan za Manchester United. Sumnjam da bi se dobro prilagodio. Vidjeli smo trenere sa specifičnim stilom, kao što je Louis Van Gaal, koji ovdje nisu dobro prošli", upozorio je nekadašnji branič Uniteda i engleske reprezentacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider