Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi klub, stara liga

Ovo bi mogla biti zanimljiva suradnja: Lukaku stiže kod Mourinha

Romelu Lukaku pronašao je novi klub u kojemu će igrati do kraja sezone na posudbi.

Romelu Lukaku (Foto: Afp)

Kao što se već prije špekuliralo, Lukaku seli u Italiju. Njegov novi klub je Roma, koja ga je posudila od Chelseaja do kraja sezone, tvrdi Fabrizio Romano.

Kraj je ovo turbulentnog prijelaznog roka za Belgijanca. Posljednje sezonu proveo je u Interu gdje nije uspio vratiti svoju formu od prije dvije godine kada je bio jedan od ključnih igrača momčadi iz Milana.

Inter je imao pole-position

Prošlu sezonu najčešće je proveo kao zamjena Edinu Džeki koji je odlično funkcionirao kao partner u napadu uz Lautara Martineza.

Džeko više nije u klubu stoga su iz Intera ponovno iskazali želju da dovedu robusnog napadača još jednu godinu na posudbu. Činilo se to logičnim, iako je Pochettino u svojim prvim danima kao trener Chelsea rekao da računa na Lukakua.

No, kako je vrijeme prolazilo, a Chelsea dovodio nove akvizicije u napadu bilo je jasno da Lukaku nema budućnost u svom klubu. Inter je i dalje bio zainteresiran, ali pojavio se i interes Juventusa.

Interes Juventusa

To je bila prekretnica u pregovorima između Intera i Chelsea jer je po navodima transfer insidera tada zahladio odnos Intera i Lukakua. Priča je to koju je potvrdio i Lautaro Martinez u jednom javnom nastupu kada je rekao da je razočaran ponašanjem bivšeg suigrača.

Juventus je htio Lukakua, a njemu se ta opcija činila privlačnijom. U sve se uplela i moguća razmjena Chelsea i Juventusa. Put Londona krenuo bi Vlahović, a Torina Lukaku i određena svota novca. Kada su i ti pregovori propali, pojavio se interes Rome.

Roma izašla kao pobjednik

Još jednog kluba iz Italije na čelu s trenerom koji je jako dobro upoznat s Lukakovim mogućnostima i kvalitetama. Naime, Jose Mourinho vodio je Lukakua u dva navrata. Jednom u Chelseaju dok je još bio mladi talentirani napadač, a drugi puta u Manchester Unitedu kada je Belgijanac došao kao afirmirani stroj za golove.

Vidjet ćemo hoće li njihov ponovni susret biti treća sreća za Lukakua i hoće li se moći izboriti za minute pored bivšeg suigrača iz Chelsea Tammyja Abrahama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider