Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klopp je bio ljut

Liverpool će u 24 sata odigrati dvije utakmice na dva kontinenta: Redsi love trofej koji im nedostaje

Nisu izumili teleport, ali pronašli su rješenje za to da u kratkom roku odigraju dvije utakmice na dva kontinenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jürgen Klopp glasan je kritičar prenatrpanog rasporeda za vrhunske momčadi, a novi razlog za ljutnju dobio je zbog ritma koji ga čeka u prosincu.

Liverpool čeka četvrtfinale Carabao Cupa protiv Aston Ville 17. prosinca, a samo dan kasnije – Svjetsko klupsko prvenstvo u Kataru. Klopp je bio bez dlake na jeziku zbog takve situacije, najavio je čak da njegova momčad neće igrati protiv Ville ako im ne pronađu odgovarajući termin.

Međutim, čini se da su Redsi ipak pronašli rješenje. Kako javlja The Times, Liverpool će se podijeliti u dvije momčadi i odigrati dvije utakmice u 24 sata na različitim kontinentima.

gol expired Pogodak kakav ova generacija ne pamti: Zabio iz vlastitog šesnaesterca! divider

U Engleskoj će ostati rezervna momčad koja će tražiti prolaz u polufinale Liga kupa, a vodit će ih trener mlade momčadi Niel Critchley. Klopp će pak povesti prvu momčad u Katar u lov na naslov svjetskog klupskog prvaka – rijetki trofej koji Redsi nemaju u svojoj riznici.

Iako su šest puta bili prvaci Europe, Redsi nikad nisu osvojili svjetski naslov. Četiri puta imali su priliku, dok je o tom naslovu odlučivao samo susret europskog i južnoameričkog prvaka (Interkontinentalni kup) – dvaput su odbili nastupiti, a dvaput su izgubili, jednom od brazilskog Flamenga, drugi put od argentinskog Independientea.

Nova prilika došla je 2005. u novom Fifinu formatu Svjetskog klupskog prvenstva, ali tada je u finalu bolji bio Sao Paulo. U ovom izdanju u natjecanje će Liverpool krenuti od polufinala. Protivnik će im biti meksički Monterrey ili bolji iz ogleda katarskog Al-Sadda i predstavnika Oceanije, Hienghene Sporta iz Nove Kaledonije.

Na drugoj strani ždrijeba nalaze se južnoamerički prvak Flamengo, koji u polufinalu čeka boljeg iz ogleda saudijskog Al-Hilala i Esperance de Tunisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider