Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utučen nakon kiksa

Leko nakon poraza ukazao na veliki problem: Otkrio kakvo je stanje s Livajinom ozljedom

Osijek je uzeo puni plijen na Poljudu i uključio se u borbu za vrh tablice.

Ivan Leko (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Trener Ivan Leko osvrnuo se na poraz Hajduka od Osijeka (0:2) na zatvaranju 12. kola SuperSport HNL-a na Poljudu.

Osječani su sjajno otvorili drugo poluvrijeme brzim pogotkom Petra Brleka, a konačan rezultat postavio je Omerović. Kako se lopta odbila od Ivana Lučića u mrežu, pogodak je pripisan Hajdukovu vrataru kao autogol.

Zekić i Leko Zekić nakon Hajduka otkrio pobjedničku formulu, ali i stao na loptu: ''Nema euforije'' divider

"Svaki poraz boli, pogotovo doma. Imali smo dva teška tjedna, pokušavaš trenirati s ciljem da dobiješ utakmicu. Kad gledaš rezultat, osjećaj je loš. Sličan osjećaj kao protiv Istre na Poljudu", rekao je Leko pa utakmicu podijelio na dva dijela:

"Utakmicu sam vidio u dva dijela, u prvom smo bili dobri. Do 16 metara smo bili puno bolji protivnik, Osijek se došao braniti. Imali smo dvije tri situacije, a primiš gol u dvadeset sekundi. Trebalo nam je pet, deset minuta da dođeš sebi, danas je puno toga bilo na strani Osijeka. Iskoristili su par kontri i zasluženo pobijeidli. Nama je teško, jako teško, a sad previše pričat o tome je teško".

Petar Brlek Zekićev debi iz snova: Novi posrtaj Hajduka, Osijek odnio puni plijen s Poljuda divider

Hajduk je na kraju imao dvije, tri ozljede:

"Imali smo na kraju dvije, tri ozljede. To nam se inače ne događa, to nas brine. Zadnjih 20 minuta smo odigrali s obranom koja nikad nije trenirala zajedno, puno je stvari od drugog poluvremena krenulo naopako".

Splićani su imali veći posjed, veći broj udaraca, ali imaju velikih problema u ofenzivnoj igri koji traju već neko vrijeme:

"Ako ćemo gledati statistiku, bili smo bolji. Imali smo veći posjed, veći broj udaraca, ali nismo dobri u 16 metara, ofenzivnih 16 metara već nismo dobri neko vrijeme. Nema šuta s 20 metara, mi imamo problem u tome".

Hajduk - Osijek VIDEO Pogledajte kako je Osijek šokirao Splićane: Trebalo im je samo desetak sekundi za pogodak divider

Za kraj osvrnuo se na zamjenu Marko Livaja - Zvonimir Šarlija:

"Zvonimir je imao žuti karton, planirali smo što i kako. Napadamo, želimo zabiti gol, a oni igraju na kontre. Marko je imao dvije ozljede koje za nisu igrat, on žele biti tu, želi igrati. Već tjednima je stvar zgloba, druga stvar je mišićna stvar.
Pokušali smo isforsirati neki preokret", kazao je i otkrio što bi mogao biti uzrok ozljedi Josipa Eleza i Mihaela Žapera:

"Silom prilika smo promijenili trening, teren, a danas smo imali dvije mišićne ozljede. To je problem, ne znamo kakvo je stanje".

Treba li Ivan Leko otići s klupe Hajduka?

Ukupno glasova:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider