Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vodili pa nokautirani

Luda utakmica u Križevcima: Prošlosezonski finalist ispao iz Kupa nakon velike drame!

Radnik Križevci s 4.3 je eliminirao Šibenik u šesnaestini finala Kupa.

Momčad Šibenika koja je 2023. igrala finale Kupa (Foto: Damir Škomrlj/Cropix)

Najveće i jedino pravo iznenađenje u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa dogodilo se u Križevcima gdje je tamošnji trećeligaš Radnik s 4:3 pobijedio Šibenik, prošlosezonskog finalista Kupa.

Križevčani su u 34. minuti došli u vodstvo, strijelac je bio Mihael Mladen, ali Šibenčani su do poluvremena uspjeli izvesti preokret. Stipe Bačelić-Grgić je u 40. izjednačio, Roko Brajković u 43. donio prednost momčadi Marija Carevića.

Taj preokret nije u potpunosti ubio moral domaćeg sastava koji u 76. stiže do izjednačenja preko Nike Mihalineca.

Pokušao je Šibenik u preostalom vremenu doći do novog zgoditka, ali nije uspio i otišlo se u produžetke u kojima je Mladen postigao svoj drugi gol u 98. minuti. Na početku drugog produžetka, u 106. minuti, Križevčani (Jakov Gogić) su još jednom zatresli mrežu gostiju i time riješili sve dileme oko prolaska u osminu finala.

Do kraja su Šibenčani uspjeli zabiti još jedan gol, u 116. minuti.

Radnik Križevci za "nagradu" putuje u Veliku Goricu

Tamo će igrati protiv prvoligaša Gorice i to u Velikoj Gorici. Razlog je, najblaže rečeno, čudan sistem Kupa u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, u šesnaestini finala i osmini finala nema klasičnog ždrijeba nego se od starta glavne faze natjecanja, a to je šesnaestina finala, parovi slažu na temelju koeficijenta u Kupu tijekom proteklih pet sezona, pri čemu onaj sa slabijim koeficijentom ima domaćinstvo.

Međutim, to vrijedi samo za šesnaestinu finala, dok se u osmini finala preuzimaju "brojevi" onog koga ste izbacili, a budući da je Radnikov suparnik Šibenik imao veći Kup-koeficijent nego Gorica, sada su Križevčani u statusu kluba s "većim koeficijentom" i umjesto da na svom terenu prirede još jednu feštu, morat će u goste prvoligašu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider