Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije zadovoljan suđenjem

Kulešević: "Trofeji? Uz tretman koji imamo kod sudaca, nema smisla govoriti o tome"

Sportski direktor Osijeka komentirao je prijelazni rok, ali i suđenje u HNL-u.

Ivica Kulešević (Foto: Vlado Kos/Cropix)

Ljetni prijelazni rok je završio, no hrvatski prvoligaši nisu odustali od pojačanja. Procurila je informacija o mogućem dolasku Aleksandra Trajkovskog u Hajduk, a Osijek pak traži novog napadača.

Sportski direktor Ivica Kulešević odradio je zanimljiv ljetni prijelazni rok, zaradilo se preko 6 milijuna eura na izlaznim transferima, no zato su sva pojačanja dovedena na posudbu ili besplatno.

Zbog racionalizacije troškova, Bijelo-plavi su morali napraviti zaokret u sportskoj politici:

Luka Vušković Romano otkrio: "Znam detalje transfera Vuškovića u Tottenham" divider

"Kada sam došao na funkciju sportskog direktora, dočekao me vrlo širok i vrlo skup igrački kadar, pa smo jednostavno morali krenuti u racionalizaciju, jer je tadašnje stanje jednostavno bilo neodrživo na duže razdoblje.

Visoki iznosi koje smo plaćali za odštete nekih igrača nisu nam donijeli nikakav napredak, a loša su nam iskustva i s dugoročnim ugovorima. Meni se, osobno, dopada model posudbe s mogućnošću otkupa jer nam omogućuje podijeliti troškove na dva dijela, a samim time nemamo problema ni s financijskim fair-playom koji traži UEFA", kazao je Kulešević u razgovoru za Glas Slavonije.

Najavio dolazak igrača na probu

S takvim pristupom nisu pretjerano zadovoljni navijači, a naročito ih ljuti što je klub ostao na samo jednom napadaču - Ramonu Mierezu:

"Za mene je ostanak Ramona Miereza najveća pobjeda u ovom prijelaznom roku. Ogroman je bio pritisak na nas i na njega samog, što svi znaju. Imali smo tri ponude.

Matko Miljevic (Screenshot) Šuker ga je nekoć osobno zvao da igra za Hrvatsku, a sada je napravio nezapamćenu glupost u Kanadi divider

Rusija je otpala jer Ramon nije htio ići tamo, s Dinamom znate što se događalo, a postojala je i ponuda iz Saudijske Arabije, koja je financijski bila u gabaritima koje želimo, ali smo je odbili jer ne bismo stigli više reagirati na tržištu zato što je prijelazni rok završio", otkrio je Kulešević koji tvrdi da su imali spremno rješenje u slučaju Mierezovog odlaska iz kluba.

Kulešević komentirao suđenje u HNL-u

Sportski direktor tvrdi da bi neki igrači sljedećih dana trebali doći na probu, a za kraj je bilo govora o rezultatskim ciljevima za ovu sezonu. Neizostavna su tema i bili suci:

"Jedan smo promašili, to je plasman u skupine na europskoj sceni. Mislim da smo bili solidni u Europi, ali još nismo bili dovoljno kvalitetni za takav iskorak. Što se tiče domaće scene, cilj nam je biti pri vrhu u HNL-u, a u Kupu otići što dalje.

Trofeji?  Pa tko ih od nas ne bi želio osvajati?! No uz neravnopravnost koju imamo u tretmanu kod sudaca nema smisla govoriti o trofejima. Nećemo se predati. Borit ćemo se i dalje, želimo biti konkurentni, a mislim kako to i možemo, a vjerujem da će se popraviti i naš status kod sudaca", zaključio je Kulešević.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider