Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kupili ga iz Turske

Betis uoči uzvrata s Dinamom predstavio veliko pojačanje, ima pravo nastupa na Maksimiru

Bakambu je bio na Afričkom prvenstvu gdje s reprezentacijom DR Konga zauzeo četvrto mjesto pa prošli četvrtak nije bio u momčadi Betisa koja je izgubila (0:1) od Dinama u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige.

Cedric Bakambu (Foto: Afp)

Španjolski nogometni prvoligaš Betis predstavio je službeno u utorak Cedrica Bakambua, 32-godišnjeg napadača dovedenog prije dvadeset dana iz Galatasaraya, a koji će u četvrtak igrati u Zagrebu protiv Dinama.

Bakambu je bio na Afričkom prvenstvu gdje s reprezentacijom DR Konga zauzeo četvrto mjesto pa prošli četvrtak nije bio u momčadi Betisa koja je izgubila (0:1) od Dinama u prvoj utakmici šesnaestine finala Konferencijske lige.

"Osjećam se dobro. Dolazim s Afričkog prvenstva gdje sam u pet utakmica bio u udarnoj postavi pa sam u formi", izjavio je u klupskim prostorijama u Sevilli.

U petak je prvi put trenirao s novim suigračima, a u nedjelju je dobio posljednje 24 minute u domaćem remiju 0:0 s Alavesom.

"Betisova svlačionica vjeruje u preokret"

"To mi je bila prva utakmica te sam željan igre", istaknuo je igrač koji nosi dres s brojem 11 na leđima.

Uvjeren je da zeleno-bijeli mogu na Maksimiru preokrenuti rezultat iz prve utakmice.

"Vidim da igrači u svlačionici vjeruju u to, da je prisutno zajedništvo, a također i želja za uspjesima. Vjerujem stoga da ćemo dobro odigrati ondje", rekao je.

Bakambu je već bio u Španjolskoj kad je od kolovoza 2015. do siječnja 2018. nosio žuti dres Villarreala. Nastupao je, među ostalima, i za francuski Marseille te grčki Olympiakos. Ove sezone je sudjelovao u 16 utakmica za Galatasaray i zabio dva gola.

"Igram na poziciji središnjeg napadača, ali na raspolaganju sam treneru gdje budem potreban", rekao je.

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, u Zagreb će otputovati u sličnom sastavu u kakvom je igrala u Sevilli. Bit će jača u napadu za Bakambua, ali slabija u obrani zbog izostanka argentinskog stopera Germana Pezzelle, koji nema pravo nastupa zbog skupljenih žutih kartona. U utorak je normalno trenirao vezni William Carvalho koji je zbog fizičkih tegoba propustio u nedjelju utakmicu s Alavesom i trening u ponedjeljak.

Predsjednik Betisa: Prvi cilj nam je prolazak dalje u Konferencijskoj ligi

Betis u dvije utakmice zaredom, protiv Dinama i Alavesa, nije uspio postići gol, ali klupski predsjednik Angel Haro vjeruje da će se to promijeniti u Zagrebu.

"Bakambu ima 32 godine i bogato međunarodno iskustvo. Mora nam pomoći u izazovima koji nas čekaju, a prvi je prolazak dalje u Zagrebu u Konferencijskoj ligi", rekao je Haro tijekom predstavljanja napadača.

Dinamo, trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva, u nedjelju je s 1:0 pobijedio Varaždin. Pogodak iz jedanaesterca, kao i u Sevilli, postigao je napadač Bruno Petković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider