Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zabrinjavajuće

Kalinićev problem: Prima gotovo svaki drugi udarac izvan šesnaesterca

Hajduk je u 10. kolu Supersport HNL-a odigrao 2:2 s Istrom 1961, a kapetan Lovre Kalinić primio je oba gola izvan 16 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva dalekometna gola koja je Lovre Kalinić primio u susretu Hajduka i Istre (2:2) u 10. kolu Supersport HNL-a izbacila su u prvi plan problem koji ima kapetan Bilih. Ove sezone dobio je već četiri, odnosno kad bi on branio, svaki treći udarac ka golu Hajduka ušao je u mrežu.

Kalinić je slično kao Hajduk, neloše ušao u sezonu, međutim kako ona odmiče ide mu sve lošije, Bili su trenutačno zamrznuti na -11 za vodećim Dinamom na prvenstvenoj ljestvici, a kapetan često ostane zamrznut na liniji kad ide udarac izvan šesnaesterca.

Brani svega 55,6 posto udaraca izvan 16-erca

U šest utakmica nominalno prvi golman Splićana primio je osam komada, četiri izvan šesnaesterca, među kojima i spomenuta dva protekli vikend na Poljudu.

Postotak obrana prema Sofascoreu je samo 55,6 posto, odnosno gotovo svaki drugi udarac iz udaljenosti završi u njegovoj mreži, a po tom statističkom podatku je deseti golman HNL-a u tekućoj sezoni.

Samo dvaput je sačuvao mrežu netaknutom, što je peti najbolji učinak ove sezone u ligi, ukupno je obranio 65 posto udaraca, odnosno prikupio je 15 obrana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider