Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nude mu drugu šansu

Nije bio dobar ni za rezervu: Juventus kupuje veliki Realov promašaj

Juventus je u Real Madridu našao zamjenu za Danija Alvesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je u potrazi za novim desnim bekom nakon što je Dani Alves raskinuo ugovor. Alves želi igrati za Pepa Guardiolu, trenera koji ga je vodio u Barceloni, i vjerojatno će potpisati za Manchester City.

Odlazak Alvesa ostavlja Juventus u nezavidnoj situaciji. 34-godišnji Brazilac proživljavao je novu mladost u Juventusu i bio je jedan od ključnih igrača u pohodu na dvostruku talijansku krunu i finale Lige prvaka. U finalu je Juve izgubio od Reala, kluba iz kojeg će vjerojatno stići Alvesova zamjena.

Talijanski mediji pišu da je Juventus krenuo po Danila, beka Real Madrida koji je kod Zinedinea Zidanea uglavnom promatrao utakmice s klupe. 25-godišnji brazilski bek stigao je 2015. iz Porta kao veliko pojačanje – Real je za njega platio 31,5 milijuna eura, a Danilo je u tom trenutku bio četvrti najskuplji bek svih vremena.

U dresu Reala, međutim, nije opravdao uloženo – u prvoj sezoni odigrao je 24 utakmice u prvenstvu, a u drugoj 17. Njegovo mjesto ugrabio je Dani Carvajal, igrač koji je Real koštao svega 1.5 milijuna eura – 2012. prodali su ga Bayer Leverkusenu za pet milijuna eura, a godinu dana kasnije vratili su ga za 6,5 milijuna.

Čak ni ozljeda Carvajala nije vratila Danila u prvih 11, a Zidane je na toj poziciji preferirao stopera Nacha. Danilo je vjerojatno najmanje bitan igrač u rotaciji Reala, a Juventus se nada iskoristiti situaciju i povoljno dovesti novog desnog beka.

Stara dama spremna je ponuditi 15 milijuna eura uz dodatne bonuse, ali Florentino Perez nema namjeru dati toliki popust. Perez želi većim dijelom pokriti trošak i tražit će barem 25 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider