Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je privremeno rješenje

Novi Hajdukov trener održao prvu presicu: Komentirao Perišića i Livaju, najavio šansu mlađim igračima

Hajduk ove nedjelje dočekuje Osijek u sklopu 30. kola SuperSport HNL-a.

Jure Ivanković (Foto: Nikola Vilić/Cropix)

Novi, ili bolje reći privremeni trener Hajduka, Jure Ivanković, održao je konferenciju za medije uoči svog debija u ulozi glavnog trenera na klupi Splićana.

Ivanković je dosad bio pomoćnik Mislavu Karoglanu koji je smijenjen nakon katastrofalne serije poraza kojom su nepovratno uništene ambicije da ova Hajdukova sezona dobije prolaznu ocjenu.

"Zadaci koje je pred mene stavio sportski sektor je završiti sezonu na najbolji način i da pokušamo promovirati mlade igrače", rekao je Ivanković na današnjoj konferenciji za medije uoči utakmice s Osijekom koja će se igrati u nedjelju pred praznim Poljudom jer Hajduk odrađuje prvu od dvije utakmice suspenzije izrečene od strane HNS-a.

"Tužan sam kad nemamo podršku navijača. Možemo reći da su navijači sezonu odradili šampionski, a da smo mi ostali zakazali. "Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Nije lako. Igrači osjećaju pritisak. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme", kazao je Ivanković, najavivši:

"Bitno je vidjeti tko od ovih igrača želi produžiti svoj boravak na Poljudu. Prostora će biti za mlađe igrače, da dobiju priliku, skupljaju iskustvo."

"Perišić i Livaja se odlično odnose prema meni"

Komentirao je i glavne zvijezde u svlačionici:

"Perišić i Livaja se odlično odnose prema meni, kao i prema svakom treneru. S igračima takve veličine imate najmanje problema. Znaju cijeniti trud, čast je i zadovoljstvo i velika odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima. Pravo je zadovoljstvo biti dio takvog tima."

Posebno je pohvalio Perišića:

"Perišić je izuzetno motiviran svaki dan na treninzima. Njegova posvećenost i ljubav ga je dovela do ovih razina. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama ako bude sve po planu."

Katastrofalna situacija s ozlijeđenim igračima

U Hajduku je situacija s ozljedama, blago rečeno, katastrofalna:

"Ozlijeđena su nam oba vratara, Kalinić i Lučić. Na gol će Borna Buljan. Problema ima i Šarlija, Livaja je out, od ranije Melnjak i Žaper, Ferro isto. Uremović je u Rijeci izašao zbog problema s natjecateljskim ritmom. Nadam se da će biti spreman."

Ivanković je o Osječanima istaknuo:

"Mierez je njihova pokretačka snaga. Svaku situaciju želi iskoristiti na najbolji mogući način. Osijek je kreativna ekipa, imaju dosta dobrih igrača, pojedinaca, ali mi ćemo se fokusirati na sebe, da pokažemo da smo spremni vratiti se na pravi put."

Na koncu je Ivanković zaključio:

"Osjećam se uzbuđeno. Velika je čast i odgovornost. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka. Prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost."

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider