Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uskoro potvrda

Još jedan Vatreni napušta Maksimir: Evo koliko će Dinamo zaraditi

Sprema se još jedan odlazak hrvatskog nogometnog reprezentativca iz redova Dinama.

Luka Ivanušec i Bruno Petković (Foto: Marko Prpic/Pixsell)

Još jedan hrvatski reprezentativac je na izlaznim vratima Dinama. Nakon Šutala i Livakovića koji su klubu donijeli 30 milijuna eura, plus bonusi, Maksimir će napustiti i Luka Ivanušec.

Karijeru će nastaviti u redovima Feyenoorda, koji je usuglasio gotovo sve uvjete s Dinamom i igračem. Dogovaraju se posljednji detalji, a na ime odštete isplatit će hrvatskom prvaku, ovisno o izvoru, od 7,5 do 8,5 milijuna eura, plus bonuse u visini od 1,5 milijuna eura.

Sergej Jakirović Jakirović iznio svoju stranu priče: "Odluku sam prvo rekao Miškoviću pa tek onda prihvatio Dinamo" divider

Također, Dinamo ima pravo na postotak od zarade od sljedećeg transfera, tvrdi nizozemski Voetbal International, a navodno se radi o 10 posto.

Pregovori između klubova traju već nekoliko tjedana, a navodno su Nizozemci bili spremni dignuti ruke od cijelog posla. Izgubili su strpljenje s čelnicima Modrih koji su svako malo odgađali odluku o zaključenju transfera zbog europskih obaveza.

NK Rijeka Rijeku će u Lilleu voditi klupska legenda koja je oduševila navijače divider

Prvo je bilo dogovoreno da Ivanušec odradi europski dvomeč protiv Astane u 2. pretkolu Lige prvaka pa potpiše za Feyenoord, pa da odradi dvomeč protiv AEK-a u 3. pretkolu, a posljednji dogovor glasi da će Ivanušec u četvrtak odigrati posljednju utakmicu u dresu Dinama, tvrdi 1908.nl.

To će biti protiv Sparte Prag u play-offu Europske lige, a prva se utakmica igra na Maksimiru od 20 sati. Nakon toga bi Ivanušec trebao sjesti na avion i odletjeti za Rotterdam.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider