Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Morali smo riskirati"

Jakirović iznenadio izjavom nakon utakmice: “Dobro smo ušli u susret, sada nam slijedi finale“

Dinamo je pobijedio Astanu i sada ovisi sam o sebi za plasman u nokaut fazu Konferencijske lige.

Sergej Jakirović (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Dinamo je slavio nad Astanom rezultatom 2:0. Važna je to pobjeda za Modre jer sada ovise sami o sebi, a ključna im je sljedeća utakmica protiv Ballkanija.

Sergej Jakirović nakon utakmice iznenadio je izjavom kako smatra da je Dinamo dobro ušao u susret.

Stefan Ristovski Ristovski i Mišić složni poslije bitne pobjede: "Sreća naša što smo imali Zagorca" divider

"Mislim da smo dobro ušli u utakmicu, da smo do jedanaesterca apsolutno kontrolirali utakmicu. Imali smo posjed pod svojom kontrolom. Očekivano je suparnik bio u niskom bloku i vrebao kontre. Ono što nismo dobro radili, a u pripremi je bilo naznačeno, da oba stopera i jedan bek ostaju nisko", započeo je trener Modrih.

Kontre su stvarale probleme Modrima

Dosta je problema Dinamo imao s kontrama domaćina. No, početkom drugog dijela Jakirović je napravio izmjene koje su u konačnici kreirale promijene u igri.

Gabriel Vidović Dinamo slavio u Astani: Zagorac obranio penal, Vidović i Kaneko pogodili za važnu pobjedu divider

"Oni su tu ostavljali i veznog igrača i dosta nas mučili. Imali smo neforsiranih grešaka i jednostavno su nas stavljali pod pritisak preko brzih kontri. To smo obranili i na poluvremenu napravili jednu zamjenu.

Sučić nam je puno donio u drugom poluvremenu, zabili smo gol odmah na početku i tu smo uspjeli okrenuti utakmicu u svoju korist. Bilo nam je važno da nas ne kontriraju. Imali smo još šansi, Moharrami je pogodio stativu, Kaneko sjajno zabio. Na kraju smo kontrolirali utakmicu s igračem više", izjavio je Jakirović.

"Morali smo riskirati"

Dinamu je igrala samo pobjeda protiv Astane.

"Morali smo riskirati jer nam igra samo pobjeda. Nemamo što čekati, oni su bili ispred nas, čekali su nas iz kontre, ali Zagorac je sjajno obranio jedanaesterac. To je bio njihov prvi dolazak u naš kazneni prostor, ali je vratar bio tu. Znamo kako imamo kvalitetnog vratara", rekao je Jakirović.

Gabriel Vidović VIDEO Pogledajte golove: Vidović načeo Čondrića, Kaneko udvostručio prednost Modrih divider

Ulaskom Sučića u igru Dinamo je uspostavio kontrolu u sredini terena te kreirao nekoliko izglednih prilika.

"Promjena na poluvremenu bila je taktičke naravi. Bulat ima problema s energijom i ozljedom, Ristovski nam je također visio na poluvremenu, ali je stisnuo zube. Dok nije Šutalo ušao, Perić je bio virozan, ali je stisnuo zube do izmjene. Završili smo s novim stoperskim parom, svi su oni tu, trude se i ovo je velika pobjeda za nas u ovom trenutku", izjavio je Jakirović.

Dinamo ima sve u svojim rukama

Debi u Konferencijskoj ligi upisao je i mladi Gabrijel Rukavina.

"Rukavinu sam razmišljao i prije uvesti, ali gledao sam što će biti s Petkovićem. On nam je važan u fazi obrane jer su nas samo tako poslije mogli ugroziti i treba mu utakmica pa smo procijenili i ostavili ga u igri do kraja susreta. Neka Rukavina skuplja iskustvo i u budućnosti će biti rješenje", smatra trener Modrih.

Mauro Perković FOTO Mladi Kazahstanac iznenadio natpisom: Traži dres pričuvnog igrača Dinama divider

Pobjedom nad Astanom Dinamo je došao na korak od plasmana u završnicu Konferencijske lige. Sljedeća i ključna utakmice je ona protiv Ballkanija, momčadi protiv koje je Dinamo upisao jedan od najbolnijih poraza u svojoj novijoj povijesti.

"Nema ništa ljepše nego kad ovisiš o sebi i tako je bilo prije ove utakmice. Rekao sam da je ovo polufinale i sada imamo finale pred našom publikom. Moramo sve napraviti da pobijedimo i da se plasiramo u nokaut fazu", zaključio je Jakirović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider