Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ODBIO CITY I ARSENAL

Jedan od Cityjevih junaka novi je igrač Barcelone

Nakon sedam godina u Manchester Cityju Ilkay Gundogan postao je član Barcelone.

Ilkay Gundogan s trofejem Premier lige (Foto: Profimedia)

Iako je posljednjih sezona bio jedan od junaka iz sjene Manchester Cityja, a ove sezone i strijelac nekih iznimno bitnih golova, poput dva fantastična u finalu FA Cupa, Ilkay Gundogan napustit će klub u kojem je proveo posljednjih sedam godina.

Njemu je istekao ugovor, a iako je dobio ponudu za novi te je također imao i ponudu Arsenala, odlučio je promijeniti sredinu i okušati se u Barceloni. Jutros je prihvatio njihov ugovor do 2025. godine, a možda će ga potpisati već večeras te završiti taj posao.

U paru s Pedrijem

32-godišnji Nijemac trebao bi u Barceloni biti veliko pojačanje jer se upravo sredina veznog reda smatra njihovom trenutačno najvećom slabošću. U paru s Perdijem trebao bi stvoriti vrhunski tandem.

Ukupno je za Građane odigrao 304 utakmice u svim natjecanjima i postigao 60 pogodaka uz 40 asistencija, što su fenomenalne brojke za igrača njegove pozicije. Najviše se iskazao u sezoni 2020./2021., kad je preuzeo ulogu tada ozlijeđenog Kevina De Bruynea te je u 28 ligaških nastupa postigao čak 13 pogodaka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider