Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
radno ljeto

Pred Vatrenima je uzbudljiv Mercato: "S obzirom na Dinamove zahtjeve, on može samo u Premier ligu"

Nekoliko hrvatskih reprezentativaca bit će u izlogu ovo ljeto.

Jedan asistirao, drugi pogodio, a obojica bi već ovog ljeta mogli promijeniti klupske sredine. Luka Ivanušec i Mario Pašalić potvrdili su da Zlatko Dalić najozbiljnije može računati na njih, a razloga za zadovoljstvo posebno ima Dinamov ofanzivac.

Sjajnu polusezonu nagradila su dva starta u prvih 11 na final fouru Lige nacija. Njihov menadžer, Marko Naletilić, zadoljan viđenim.

Zlatko Dalić Dalić dobio ponudu za preuzimanje najbogatijeg kluba na svijetu: Trenirao bi jednog od najvećih u povijesti divider

Ivanušec i Šutalo idu iz Dinama za ozbiljan novac

"Tu bih istaknuo Luku kao nekoga tko nije bio na zadnjem SP-u, sad je bio u obje utakmice u prvih 11, tako da je najviše profitirao, moja je svakako želja, svakako da ide ovo ljeto. Ostali su etablirani igrači, pa i Pašalić, ali uvijek je ovakav jedan nastup značajan", kaže Marko Naletilić, nogometni menadžer.

Kovačić i Gvardiol Dvojica Hrvata uskoro u najboljoj momčadi u Europi: S jednim sve dogovorili, drugi završava osobne detalje divider

Značajnu rolu ponovno je odigrao i Josip Šutalo te se još dodatno etablirao kao nasljednik Lovrena na stoperskoj poziciji.

"Šutalo je odigrao dosad i najbolju utakmicu u reprezentaciji, Erlić je isto bio odličan budući da nije u toliko velikom klubu može se i njemu dogoditi promjena sredine. Šutalo, koliko je realan taj interes Arsenala? Ne znam, ali s obzirom na financijske ambicije Dinama mislim da je on predodređen da ide u Premier ligu. Veliki privilegij je doći uopće tamo pa osim onih baš klubova koji se bore za opstanak sve solucije su mu dobre."

Bruno Petković Bruno Petković javio se na društvenim mrežama poslije promašenog penala protiv Španjolske divider

Kova najbliži transferu, Gvardiol blizu

Kako stvari stoje, najbliže transferu ipak je Mateo Kovačić.

"Manchester City približava se završetku transfera Matea Kovačića - ostali su detalji do dogovora s Chelseajem koji izgleda neizbježan. Koliko razumijem, City je uvjeren da će posao dogovoriti do kraja tjedna. Osobni uvjeti dogovoreni su prije dva tjedna, Kovačić želi samo City."

Potvrđuje to i današnji tvit Fabrizija Romana, a da je posao sa Građanima praktički riješena stvar, potvrdio je i sam Mateo prije dva tjedna na pripremama u Rijeci.

"Pa ja još imam još godinu dana s Chelseajem, sezona je bila jako loša, sve ide prema tome da ću nakon lijepih 5 godina i uspomena promijeniti sredinu."

"Ma mislim da je svim jasno da bi se uklopio u City, jer oni igraju od noge do noge, igraju na posjed, a tu je Mateo jedan od najboljih na svijetu", smatra Naletilić.

Sandro Tonali Na U-21 Euru nastupit će čak 17 igrača procijenjenih na 30 milijuna eura ili više divider

Kao što je to i Joško Gvardiol, po kojeg će, prema Romanu, City krenuti još angažiranije, čim finaliziraju posao s Kovačićem. U plesu milijuna našao se i Marcelo Brozović, za čije se usluge zanimaju Saudijci.

"Bilo bi mu šteta, on je sad u najboljim godinama, i ja očekujem s obzirom na njegove motoričke sposobnosti, fizičke još sigurno bar četiri godine da bude u ovakvoj formi. Ne vidim smisla da ode u takvu ligu koja je u razvoju i pitanje je, hoće li se razvit tako kako su oni planirali."

Kako bilo, pred nama, i pred Vatrenima, itekako je zanimljiv i živ ljetni Mercato.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider