Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bili potvrdili treće mjesto

Hajduk pobijedio Slaven, Futacs s dva pogotka na pragu trofeja!

Nogometaši Hajduka slavili su u Koprivnici kod Slavena u utakmici posljednjeg kola Prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je u posljednjem 36. kolu Prve HNL slavio u Koprivnici kod Slaven Belupa s 2:1 i na najbolji mogući način zaključio turbulentnu sezonu. Marko Futacs zabio je oba pogotka za Hajduk, te je s ukupno 18 pogodaka, tri više od Hodžića i Andrijaševića, vodeći strijelac HNL-a.

Trećeplasirani Hajduk tako je prvenstvo okončao sa 69 bodova, trenutačno ima šest više od četvrtog Osijeka koji od 20 sati gostuje kod Splita, dok je Slaven Belupo trenutačno šesti sa 38.

Napadač Hajduka Marko Futacs s nova je dva pogotka učvrstio svoju poziciju najboljeg strijelca lige. On je sezonu okončao sa 18 pogodaka, dok su mu prvi pratitelji Franko Andrijašević (Rijeka) i Armin Hodžić (Dinamo) na po 15 golova uoči međusobnog ogleda u subotu.

Od 20 sati igraju se utakmice koje će odrediti koji će klub prvenstvo okončati na posljednjem 10. mjestu i izgubiti prvoligaški status, a koji će kao devetoplasirani u dodatne kvalifikacije protiv drugoplasiranog drugoligaša. Deveta Cibalia ugostit će Lokomotivu, a 10. Split Osijek. Uoči tih utakmica Cibalia ima 20, a Split 18 bodova.

U subotu se igraju posljednje dvije utakmice sezone, Inter će od 16 sati ugostiti Istru 1961, dok će od 19 sati drugoplasirani Dinamo dočekati novog prvaka Rijeku. Uoči te utakmice Rijeka ima 88, a Dinamo 83 boda.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider