Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nimalo gospodski potez

Osveta nekoć velikog talenta: Opleo po predsjedniku PSG-a koji ga je sabotirao, pa pokušao izbjeći

Nimalo gospodski potez predsjednika PSG-a jedna je od priča koje su obilježile senzacionalno finale.

Hatem Ben Arfa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

PSG je ostao na samo jednom trofeju ove sezone nakon što ih je u finalu Kupa Francuske pobijedio Rennes. Pariški klub tako je doživio novi udarac u razočaravajućoj sezoni s obzirom na ulaganja, prije svega zbog neobjašnjivog posrtaja u Ligi prvaka protiv Manchester Uniteda.

Ono što je trebao biti utješni trofej Parižana pretvorilo se u veliko slavlje Rennesa, koji slavi prvi veliki trofej nakon 48 godina. Do njega su došli na gotovo filmski način, nakon povratka iz deficita od 2:0 i drame jedanaesteraca, pa je Rennes barem na jedan dan postao nogometna senzacija broj 1. Priča o Davidu i Golijatu uvijek je privlačna kada govorimo o sportu.

A u trijumfu je posebno uživao Hatem Ben Arfa, nekoć veliki talent francuskog nogometa i igrač koji ne pamti po dobrom epizodu u PSG-u.

Nije zaboravio što su mu napravili u PSG-u

Ben Arfu se svojedobno opisivalo kao igrača koji je talentom ravan čak i Messiju, ali njegova karijera imala je mnogo uspona i padova. Klasična je to priča o rijetko nadarenom igraču kojeg su ''mušice'' spriječile da razvije puni potencijal.

Među bolje epizode Ben Arfine karijere spadaju nastupi za Nicu, koji su mu osigurali potpis za PSG 2016. Nakon potpisa za klub iz rodnog grada rekao je da je to za njega ostvarenje sna, pa su se mnogi ponadali da će se Ben Arfa napokon pokazati u punom sjaju.

Međutim, ''mušice'' su se uskoro opet pojavile, a Ben Arfa je proveo jednu kompletnu sezonu na klupi, doslovno bez ijedne minute u službenim utakmicama.

Navodno je predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi osobno agitirao da se Ben Arfu zabetonira za klupu. Iako je Ben Arfa nadaleko poznat po manjku discipline, ponekad višku kilograma i ''ludoj glavi'', ipak je to bio vrlo drastičan potez vrhuške kluba.

Predsjednik PSG-a se pravio da ga ne vidi

Ben Arfa je nakon toga napustio PSG i ove sezone potpisao za Rennes, a u finalu Kupa dočekao je svoju osvetu. Da predsjedniku PSG-a nije zaboravio njegov potez, potvrđuju Ben Arfine izjave nakon utakmice.

"Pun sam emocija, naravno da je poseban osjećaj pobijediti bivši klub. Pogotovo zbog predsjednika Nassera. Ne smije podcjenjivati protivnike jer će se uvijek vratiti jači", rekao je.

A posebno je bila zanimljiva scena nakon utakmice. Al-Khelaifi je čestitao pobjednicima, a kad je došao red na Ben Arfu, pokušao ga je izbjeći; izgledao je kao da je u tramvaju sreo nekog starog poznanika s kojim mu se baš i ne da razgovarati…

Ben Arfa je čekao s ispruženom rukom dok je Al-Khelaifi nešto gledao uokolo, ali na kraju je ipak, iako vidno nevoljko, stisnuo ruku bivšem igraču svog kluba. Nimalo gospodski potez predsjednika pariškog kluba jedna je od priča koje su obilježile ovo finale.

Neymar (Foto: AFP) PSG nakon drame izgubio u finalu Kupa, Neymar "podivljao": Udario navijača i napao suigrače! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider