Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvo kolo HNL-a

Oslabljeni Hajduk pobjedom otvorio prvenstvo, Rudeš iznenadio u Osijeku

Hajduk je u kombiniranom sastavu otvorio prvenstvo pobjedom protiv Lokomotive.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je pobjednički ušao u prvenstvo pobjedom 3:1 protiv Lokomotive na Maksimiru. Hajduk je dominirao većinu utakmice protiv borbene i agresivne Lokomotive i na kraju zasluženo slavio. Splićane je u vodstvo doveo Franck Ohandza u 44. minuti, a odmah početkom nastavka izjednačio je Fran Karačić. Ante Erceg vraća Hajduk u vodstvo u 54., a Zoran Nižić završava posao u 87..

Hajduk je nastupio u oslabljenom sastavu nakon teške utakmice i pobjede protiv Levskog u drugom pretkolu Europa lige. U početnih 11 nedostajalo je pet igrača iz europske premijere splitskog kluba, a Savvas i Fran Tudor nisu bili ni na klupi. Cilj Joana Carrilla bio je odmoriti momčad koja već u utorak putuje za Sofiju.

Momčadi su pružile vrlo zanimljivu utakmicu. Lokomotiva je igrala agresivno i borbeno, ali Hajduk je pokazao da je i u kombiniranom sastavu prejak za Zagrepčane. Iako je Hajduk dominirao, teško je stvarao prave prilike, a obrana domaćih je djelovala vrlo čvrsto. Međutim, u 44. minuti je Hamza sjajno podvalio loptu za Ohandzu, koji se odlično snašao u šesnaestercu i pogodio za vodstvo Hajduka.

Već na samom početku nastavka šok za Hajduk - Majer je u 46. minuti odlično ubacio iz slobodnog udarca, a Karačić je glavom lijepo pospremio pored Stipice. Hajduk je vrlo brzo odgovorio; Ohandza je ukrao jednu loptu u polovici Lokomotive i uposlio Ercega, koji sjajnim udarcem u dalji kut vraća Hajduk u vodstvo u 54. minuti.

U 71. minuti Hajduk je spasio Stipica koji je obranio udarac glavom Kolara sa svega nekoliko metara. Kazna za veliki promašaj stigla je u 87. minuti kada Nižić pogađa glavom nakon kornera za konačnih 3:1.

U drugoj utakmici dana novi prvoligaš Rudeš je priredio iznenađenje i uzeo bod u Osijeku. Rudeš je u Osijeku igrao disciplinirano u obrani i čekao svoju priliku iz protunapada koju je dočekao preko Karla Kamenara koji je zabio za 1:0 u 65. minuti. No, samo tri minute potom Muzafer Ejupi je postavio konačnih 1:1 kada je najbrže reagirao na loptu koja se odbila od grede nakon slobodnog udarca Petra Bočkaja.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider